Haberler

Van'da Dernek Sayısı 880'i Buldu

Van’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren derneklerin sayısının 880’i bulduğu öğrenilirken, daha kayıt altına alınmayı bekleyenlerin de olduğu belirtildi.

Van'da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren derneklerin sayısının 880'i bulduğu öğrenilirken, daha kayıt altına alınmayı bekleyenlerin de olduğu belirtildi.

1930 yılından bugüne kadar Van'da toplam 2 bin 245 dernek kurulurken, bin 365 derneğin kapatıldığı, mevcut dernek sayısının ise 880 olduğu belirtildii. Van Valiliği'nden alınan bilgilere göre, faal durumda bulunan derneklerin sayısının giderek arttığı belirtildi. Bazı derneklerin iki olağan kongresini yapmaması durumunda hem kapanma hemde cezaya maruz kaldığı vurgulandığı açıklamada; "İlimizde 1930 yılında bile kurulan dernek bulunuyor. Ama en aktif dönem 50'lerden sonra oluşmuştur. Türkiye'de belli dönemler yaşanan ihtilaller nedeniyle bir çok dernek kapanmıştır. Ama tüm bu kapanma sayıları o dönemlere ait değil. Günümüzde son yıllarda da çok derneğin kapanması söz konusu olmuştur. Örneğin iki olağan kongresini üst üste yapmayan dernekler kanunen kapatılıyor. Ayrıca onlara yasal işlemler kapsamında cezalar geliyor. Bunu da mahkemeler yapıyor. Sadece proje için kurulan dernekler var. Projesi kabul olmayınca bir daha gözükmüyorlar. En aktif olan derneklerimizin başında cami dernekleri, kadın dernekleri, spor dernekleri, yardım dernekleri gibi bir çok dernek bulunuyor. Şuan sayımız 880'i bulmuş durumda. Ama daha yeni açılan ve kayıt altına alınmaya çalışılan bir çok dernek sırada bekliyor" denildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title