Haberler

Van'da Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

VAN (İHA) – Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlenen 'Tuşba'da Kardeşlik' başlıklı şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışmanın ödül töreni Tuşba Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ödül törenine Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, şube müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Dereceye giren öğrencilerin ödüle layık görüldükleri eserleri anlatmaları, yazdıkları şiir ve kompozisyonları okumaları ile başlayan program, açılış konuşmalarının yapılması ile devam etti. İlk olarak kürsüye gelen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, kardeşliğin önemine değindi. Okullarda ve toplumda mutlaka kardeşliğin olması gerektiğini ifade eden Ceylani, "İnsanların huzur içerisinde barış içerisinde kardeşliği yaşabilmesi, kardeşliği yazabilmesi, kardeşliği resmedebilmesi çok güzel bir şeydir. Bu yüzden bu yarışmayı çok önemsiyoruz. Bu bizim için büyük bir önem arz ediyor" dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, her zaman güzel ve mükemmelliği yakalamak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Bugünkü programın birlikte nereye gelebileceklerinin göstergesi olduğunu anlatan Özgökçe, "Dereceye giren her öğrencimiz birincidir bizim için. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tuşba Kaymakamı Musa Sarı da, gerek belediye gerekse de ilçe milli eğitim ile birlikte birçok projeyi beraber yürüttüklerini ifade ederek, güzel projelere imza atmaya çalıştıklarını kaydetti. Bugün bunun meyvelerini almalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sarı, "Bugün yürütmüş olduğumuz 'Eğitimde Başarının Arttırılması Projemizin' de ilk meyvesini aldık. Yakın zamanda TEOG sınavları açıklandı. Sınav ortalamalarında Van'ın ilçeleri arasında başarı ortalamasını en çok arttıran Tuşba ilçesidir. Bu güzel çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Projemizin büyük destekçisi olan belediye başkanımızı da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. İnşallah aynı ciddi başarıyı LYS'de de alırız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile tören sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fevzi Özgökçe Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title