Haberler

Van'da Dbp'liler, Lice Operasyonunu Kınadı

Van'da DBP il teşkilatı üyeleri, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki operasyonları kınamak için basın açıklaması yaptı.

Van'da DBP il teşkilatı üyeleri, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki operasyonları kınamak için basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feki Teyran Parkı'nda yapılan açıklamaya HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, DBP Parti Meclis üyesi Metin Kutaz, DBP'li belediye başkanları sivil toplm örgütü temsilcileri ve partililer katıldı. Açıklamayı okuyan DBP PM üyesi Metin Kutaz, "2.5 yıl süren çözüm sürecinden sonra devlet yeniden 40 yıldır uyguladığı ama asla sonuç alamadığı yöntemlere geri döndü. Şu an 90'lı yılları bile aşan yöntemlerle saldırılıyor. Diyarbakır'ın Lice İlçesi ve çevresinde başlatılan askeri operasyonlarla yeni bir katliam hedefleniyor. Buradan çağrımız, insanımızı ve doğamızı hedefleyen bu saldırılara son verilmesidir. Şimdi de belediyelere kayyum atamayı gündeme getirdiler. Halkın iradesini zorla gasp etmek istiyorlar. Bugüne kadar sadece halkımıza hizmet etmiş, önemli çalışmalar yürütmüş olan belediyelerimize karşı başlatılan bu linç kampanyasına bizler de demokratik etkinliklerimizle cevap vereceğiz" dedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise hükümetin çözüm yerine kaos ürettiğini savunarak,  operasyonlarda ormanların yandığını, bunları kınadıkların söyledi.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lezgin Botan Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title