Haberler

PKK'nın Van Sorumlusunun Evinden 6 Bin 500 Dolar Çıktı

Güncelleme:

Van'ın İpekyolu ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda, örgütün Van sorumlusu Mahmut Çar öldürüldü. Evde yapılan araştırmada 6 bin 500 Amerikan Doları ele geçirildi.

Van'ın İpekyolu ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda PKK'nın Van sorumlusu 'Ciğer' kod adlı Mahmut Çar öldürüldü. Evde çok sayıda mühimmat ile birlikte 6 bin 500 Amerikan Doları bulundu.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel harekat polislerinin desteğiyle İpekyolu ilçesi Hacıbekir mahallesinde operasyon başlattı. Lalepaşa 16'ncı Sokaktaki çatışmada bir PKK'lı ölü ele geçirilirken, evde bulunan 5 kişi gözaltına alınmıştı.

'VAN SORUMLUSU' ÖLDÜRÜLDÜ

Ölü ele geçirilen PKK'lının; örgütün Kelereş kampı sorumlusu, bir süre önce de sözde Van bölge sorumluluğuna getirilen 'Ciğer' kod adlı Mahmut Çar olduğu belirlendi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'ndeki operasyonla ilgili Van Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, operasyonun 155'e gelen bir ihbar üzerine yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmaların devamında, 01.05.2016 günü '155 Polis ihbar hattına' gelen bir ihbarı değerlendiren emniyet güçlerimiz, İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Lalepaşa Sokak'taki bir eve operasyon gerçekleştirmiş, çıkan çatışmada bir bölücü örgüt mensubu uzun namlulu silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, aynı evde bulunan 5 şahıs da yakalanarak gözaltına alınmıştır.

"6 BİN 500 DOLAR ELE GEÇİRİLDİ"

Söz konusu evde yapılan aramalarda ise;1 adet M16 uzun namlulu silah, bu silaha takılı içerisinde 26 adet fişek bulunan şarjör, 2 adet el bombası, 1 adet kütüklük içerisinde 4 adet şarjör ve bu şarjörlere basılı 26 adet fişek,1 adet el, 1 adet masa telsizi, 2 adet akü, 6 adet bantla sarılı pil, 4 adet cep telefonu, 8 adet SD hafıza kartı, 1 adet ses kayıt cihazı, 6 bin 500 Amerikan Doları ile çok sayıda örgütsel dokuman ve malzeme ele geçirilmiştir.

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMAKTADIR"

Olayla ilgili tahkikat sürdürülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin terör tehdidi ve saldırılardan korunması için her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Valiliği İpekyolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

sert:

gebermiş domuz zebanılerl ıyı eglenceler

46
2
yanıtYanıtla
mehmet.kayar:

alah. razı. olsun. ışte. boyle

40
3
yanıtYanıtla
.:

BU TERÖRİST YAPILAN İHBARLA YAKALANMIŞTIR BU DA ŞUNU GÖSTERİYOR HALK ARTIK TERÖR İSTEMİYOR PKK ŞEHİR SAVAŞI BAŞLATARAK BİNDİĞİ DALI KESMİŞTİR

19
3
yanıtYanıtla
kkkkk:

nhe beee. . oo halk askere günahını vermez. . . asker halk şikayet etti diyor pkk yı korkutmak için

yanıt10
yanıt6
Qwerty:

Cigeri bes para etmedigi icin kod adi cigermis adamin cigerini sokerler boyle, gebertun tum kanibozuk hainleri

16
3
yanıtYanıtla
ellerinize sağlık:

bu olayın gerçekleşmesinde emeği geçen askerlerimize jöh pöh hepsinin eline sağlık

14
2
yanıtYanıtla
vatandaş:

Ha chp ha hdp var mı bir birinden farkı?

8
6
yanıtYanıtla
KOLAYINDAN GIDELIM:

BANA VERSENIZE, IHTIYAC VAR !!! KOYUNLARIMA MAKARNA ALACAMDA !!!

5
9
yanıtYanıtla
ddd:

Domuzlarına all

yanıt14
yanıt1
Miro:

yahu adamlar bitiyor babacım sadece 30 milyon euro kaldi diyor siz herkesin evinde olabilecek 6500 dolarla birilerini vuruyorsunuz YENİ TÜRKİYE. . . YENİ BASIN. . . .

6
7
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title