Haberler

Gürpınar Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Güncelleme:

Uzman Çavuş Kara ve Uzman Çavuş Salik, Van'da şehit düşmüştü. Şehitler için düzenlenen törende şehit Salik'in 8 yaşındaki oğlu Efe Kağan sürekli ağlayarak annesine sarıldı.

Van'nın Gürpınar ilçesinde, bu sabah PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik yapılan törenle memleketlerine uğurlandı.

TÖRENE ŞEHİTLERİN AİLELERİ, ASKER VE POLİSLER KATILDI

Van'daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda yapılan törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, şehitlerin aileleri, asker ve polisler katıldı.

ŞEHİDİN OĞLU SÜREKLİ AĞLADI

Tören şehitlerin öz geçmişinin okunması ve Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz'ün dua okumasıyla başladı. Törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özer Salik'in 8 yaşındaki oğlu Efe Kağan sürekli ağlayarak annesi Emine Salik'e sarıldı.

ŞEHİDİN EŞİ: BENİ YALNIZ BIRAKIP KARA TOPRAKLARA GİTTİ

Küçük Efekağan babasını dua ederek uğurlarken, şehidin eşinin "Beni yalnız bırakıp kara topraklara gitti" diyerek haykırması herkesi gözyaşına boğdu.

ŞEHİTLER, MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Daha sonra şehitler bir süre tören mangasının omuzlarında taşınarak uçağa konuldu. Toprağa verilmek üzere Şehit Özer Salik'in cenazesi Adıyaman'a, Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara'nın cenazesi ise Ankara'ya gönderildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "19 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 13.00 sularında Van ili Gürpınar ilçesinde devam eden operasyon kapsamında bölgeye intikal eden bir aracın kazası nedeniyle bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 3 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine başlanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
title