Haberler

Van'da Bombalı Saldırıda 1 Polis Şehit Oldu, 2 Sivil Yaşamını Yitirdi, 73 Yaralı Var (10)

TERÖRİSTLERE TERK EDECEK BİR ÜLKEMİZ YOK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Van'a geldi. Bakanlar Ala ve Kaya ile Emniyet Genel Müdürü Lekesiz ilk olarak dün gece PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı düzenlediği polis merkezinde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan İçişleri Bakanı Ala, terör örgütlerinin emellerine hiç bir zaman ulaşamayacağını söyledi. Bakan Ala, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yerinin gelişmesini istiyoruz. İnsanlar aş, iş bulsun istiyoruz. Teröristler burada görev yapan polis ve vatandaşlara saldırıda bulundular. FETÖ ve PKK terörünün hedefi Türkiye'dir. Ama Türkiye'ye kimse diz çöktüremeyecek. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bize diz çöktürmeye çalışanlara, biz diz çöktüreceğiz. Bunda başarılı olduk. Bundan sonra da başarılı olacağız. Burada insanlarımızın zararı oldu. Bunları en kısa sürede karşılayacağız. Bizim terör örgütlerine çağrımızdır. Tez elden insanlık dışı terörist tutumunuzdan vazgeçin. İnsanımıza zarar vermeyin. Terörün kimseye faydası yoktur. Dünyanın hiç bir yerinde terör örgütleri başarıya ulaşamamış ve ülkeyi yönetmemiştir. Neden ülkeme saldırıyorsunuz. Türkiye kalkınma içinde. Nasıl 15 Temmuz'da ülkede 7'den 70'e herkes kendisine saldıran teröristlere karşı dimdik ayakta durduysa, bu bölücü terör örgütünün karşısında da dimdik ayakta durmalıdır. Bunlar, vatandaşlarımıza yıllardır sıkıntı çektiriyor. Bunların artık bitmesi lazım. Bunun üstesinden geleceğiz. Bu teröristlere terk edecek bir yerimiz, ülkemiz yoktur. Bu ülkede terörist olarak onlara da yer yoktur. Ülkenin önünü kesmek isteyenler maşadır. Bundan vazgeçsinler. O çocukların geleceğini çalmasınlar. Bin yıllık kardeşliğimizi bozamazlar. Kimse çocuğunun terörist  olmasını istemez. Biz devlet olarak teröristlerin de ailelerini düşünüyoruz. Bu terörü ülke gündeminden çıkaracağız. Devlet olarak, güvenlik konusunda her türlü imkanı ortaya koyuyoruz. Bu teröristeri yerlerinden tasviye edilmesi için güvenlik konseptini ortaya koyacağız."

Bakanlar Ala ve Kaya, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra patlamada yaralanan ve hastanede tedavi gören 1'i polis 3 kişiyi ziyaret etti. Bakan Ala, Kaya ve beraberindeki heyet Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Van'dan ayrıldı.

TERÖRİSTİN İSMİ BELLİ OLDU

Bu arada, bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin Gürpınar nüfusuna kayıtlı Medet Oruç olduğu belirtildi. 'Şoreş' kod adlı yaralı terörostin hastanedeki tedavisinin ardından sorgusunun yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Celalettin Lekesiz Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title