Haberler

Van'da Bini Aşkın Stk Terörü Lanetledi

Van'da, Memur-Sen öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden bin 113 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen "darbe ve teröre karşı birleşelim" mitinginde teröre lanet yağdı.

Van'da, Memur-Sen öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden bin 113 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen "darbe ve teröre karşı birleşelim" mitinginde teröre lanet yağdı.

Beşyol Meydanı'nda düzenlenen ve vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile Türkçe ve Kürtçe, "Üst akıl maşaları PKK-PYD-DAİŞ-FETÖ", "Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz", "Teröre one minute", "Müminler ancak kardeştir", "Sen ben yok, biz varız", "Birlikte Türkiyeyiz", "Darbeyi yendik terörü de yeneceğiz" yazılı dövizleriyle katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdiği mitingde, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar teröre lanet okudu.

Teröre tepki gösteren vatandaşlar, bölgede terör olaylarının son bulmasını, huzur ve barışın hakim olmasını istedi.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm halklarla beraber teröre karşı alanlarda olduklarını ifade etti.

Bölgede artık çatışmaların ve terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini vurgulayan Çakırcı, "Artık huzur ve barış istiyoruz. Buradan terör örgütlerine de çağrı yapıyoruz. Bu bölge yıllardır terörden bıktı. Artık silahlarınızı bırakın, yoksa bu halk sizleri silahlarıyla beraber toprağa gömer. Kimse bu milleti ve bu toprakları bölemez. Kimse boşuna zahmet etmesin." dedi.

Van Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yüce ise Türkiye'de birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm bölgelerinde insanların hem darbe girişimine hem de terör olaylarına karşı büyük bir mücadele verdiğini anlatan Yüce, "Teröre karşı verilen bu tepkiye ülkenin çok ihtiyacı var. Şu an Türkiye'de 79 milyon insan hep birlikte ortak tepki gösteriyor. Tek amaç ülkemizi dış mihrakların elinden kurtarmaktır. Diğer ülkeler Türkiye'nin Suriye gibi olmasını istiyor ama Türk milleti bunun farkına vardı. 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda bunu gösterdik. Mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

"Türk, Kürt, Çerkez, Laz herkes omuz omuza"

Malatya Memur-Sen İl Başkanı Fehmi Bingöl ise Türkiye'nin kardeşliği için Van'da buluştuklarını belirtti.

Türkiye'nin birçok ülkeye öncülük ettiğini ifade eden Bingöl, şunları söyledi:

"Nasıl ki FETÖ'ye karşı ayakta olduysak, teröre karşı da alanlarda olmaya devam edeceğiz. Burada Türk, Kürt, Çerkez, Laz ve herkes omuz omuza vermiş. Hep birlikte hareket ettiğimiz müddetçe ülkemiz daha da ilerleyecektir. Allah'ın izniyle bu millet birlik olduğu müddetçe kimse bizleri yenemez."

Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar da Türkiye'nin birlik ve beraberliği için Van'a geldiklerini dile getirerek, "Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Bu, Batı devletlerinin bir oyunudur. Bizler nasıl ki darbe girişiminde onlara gereken dersi verdiysek, bugün de bu dersi vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız sağ olduğu müddetçe bu devletin sırtı yere gelmez. Biz millet olarak Cumhurbaşkanımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz"

Vatandaşlardan Tuba Erdem, darbe girişiminin yaşandığı gece dünyaya verilen dersin, bugün yine Van'da verildiğini dile getirdi.

Erdem, "Burada Kürt'ü Türk'üyle demokrasiye ve ülkemize sahip çıkıyoruz. Gerçekten de zor bir süreçten geçiyoruz ama millet olarak kenetlenerek bunun üstesinden geleceğiz. Bu ülkeyi asla böldürmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Serdar Türel adlı vatandaş da 15 Temmuz'da halkın alanlara inerek destansı bir mücadele gösterdiğini anlatarak, "Halkımız teröre asla geçit vermeyecek. Herkes şunu çok iyi bilsin ki bu halk ne teröre ne de destekçilerine bu ülkeyi böldürmeyecek. Bizler demokrasi nöbeti tutarak teröre ve destekçilerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu halk devletini ve toprağı asla yalnız bırakmayacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title