Haberler

Van'da Belediyenin Çöp Toplamamasına Tepki

Van Büyükşehir Belediyesinin temizlik ve ulaşım hizmetlerini 2 gün süreyle vermeme kararı tepkilere neden oldu.

Van Büyükşehir Belediyesinin temizlik ve ulaşım hizmetlerini 2 gün süreyle vermeme kararı tepkilere neden oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediye başkanlarının, yaptıkları özerklik açıklamaları nedeniyle terör suçundan tutuklandığı ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname gereği yeni görevlendirmeler yapılan belediyelere valilik tarafından 11 Eylül 2016 günü belediye başkanvekilleri atandığı ifade edildi.

Görevlendirilen belediye başkanvekillerinin hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek ve kamu kaynaklarını hizmete dönüştürme gayreti içinde olduklarının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Bu atamaları protesto etmek ve görevden alınan belediye başkanlarına destek olmak amacı ile Van Büyükşehir Belediyesinin temizlik ve ulaşım hizmetlerini 2 gün süreyle vermeme kararı aldığı öğrenilmiştir. Görevleri 'kamu kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunmak' olan belediyenin kanuna aykırı ve vatandaşı cezalandırma amacı taşıyan bu kararını vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ediyoruz."

"Esnafı ve kenti cezalandırmak kabul edilemez"

MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin çöpleri toplamayarak vatandaşları cezalandırmaya çalıştığını söyledi.

Kent merkezinde çöplerin kaldırılmamasını bir "garabet" olarak değerlendiren Baynal, bunun gerekçesinin olamayacağını ifade etti.

Dünyanın hiç bir yerinde çöplerin sokak ve kaldırımda bırakılmadığını anlatan Kerem Baynal, şöyle devam etti:

"Temizlik medeniyetin temel öğesidir. Bizler medeni bir toplumuz. Biz Müslüman bir toplumuz ve temizliği esas alırız. Ana cadde ve sokaklarda çöpler 2 gündür yerlerde bekletiliyor. Çöpler dağ gibi birikmiş ve koku saçıyor. Yaz sıcağında okulların önünde çöp yığınları var. Böyle bir mantık olamaz. Sıkıntılar olabilir, yapılan uygulamalar eleştirilebilir ama vatandaşı, esnafı ve bir kenti cezalandırmak kabul edilemez. Onların sloganı 'Kendinize ve kentinize iyi bakın' şeklindeydi. Şimdi kentimize bakıyoruz da çöpten ve kokudan geçilmiyor. Bu doğru bir uygulama değil, asla bunu kabul etmiyoruz."

"Çöpleri sokaklarda bırakmak çözüm olamaz"

Esnaf Ferahattin Yağcan ise iş yerlerinin önünde biriken ve 2 gündür toplanmayan çöp yığınlarının kötü koku saçtığını söyledi.

Vatandaşların kokudan rahatsız olduğunu vurgulayan Yağcan, "Bu zulmü ve hakareti hiç kimse kabul etmiyor. Belediyelere yeni görevlendirmelerin yapılması doğru olmayabilir ama çöplerin toplatılmaması da çok yanlış. Bütün esnaf çöplerin toplanmamasından rahatsız. Öğrencilerin okula başladığı bugünlerde çöplerin kaldırılmasını istiyoruz. Çöpleri sokaklarda bırakmak çözüm olamaz." diye konuştu.

İhsan Tosun isimli esnaf da kente gelen turistlerin çöp yığınlarıyla karşılaştığını belirterek, belediye ekiplerinin bir an önce çöpleri temizlemesini istedi.

İş yerlerinin önünde biriken çöpler yüzünden sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Tosun, "Çöpler nedeniyle pis kokular yayılmaya başladı. Bu nedenle müşterilerimiz dışarıda oturamıyor. Esnaf olarak, belediye ekiplerinin bir an önce çöpleri temizlemesini talep ediyoruz. Belediye ekipleri bir an önce bu kararından vazgeçip çöpleri kaldırmalıdır. Bu kentte huzur içinde ve kardeşçe yaşamalıyız." dedi.

"Yakında hastalıklar baş gösterebilir"

Vatandaşlardan Zeynel Taşoğlu ise sokaklarda çöplerden geçilmediğini, bu durumun hastalıklara neden olabileceğini vurguladı.

Herkesin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Taşoğlu, "Belediyenin küsüp böyle bir uygulama içerisine girmesi çok yanlış. Biz vatandaşlar olarak mağdur ediliyoruz. Sokaklar çöp yığınlarıyla dolup taştı. Yakında hastalıklar baş gösterebilir. Yetkililerin bir an önce bu işle ilgilenmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Fırat Polater isimli vatandaş da 2 gündür çöplerin toplanmadığını, çöp yığınlarının kötü bir görüntü oluşturduğunu dile getirdi.

Polater, "Kaldırımları görüyorsunuz, her yer çöplerle dolmuş durumda. Hem esnaf hem de vatandaş mağdur ediliyor. Havalar da sıcak, çöpler koku yaymaya başladı. Artık buralardan geçemez olduk. Belediyelerin çöpleri kaldırma konusunda gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İpekyolu Edremit Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title