Haberler

Van'da Bayram Günü Bombalı Araçla Saldırı!

Güncelleme:

Van'da, AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik arasındaki alanda bombalı araçla saldırı düzenlendi. Şiddetli patlamada 48 kişi yaralandı.

PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, "Ak Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si ağır 27 kişi yaralandı." bilgisini verdi.

Ancak yaralı sayısı saatler ilerledikçe yükseldi. Van Valiliği, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 46'sı sivil, 2'si polis olmak üzere 48 kişinin yaralandığını açıkladı.

KENTİN EN İŞLEK MERKEZİ

Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.


İLK AÇIKLAMA AK PARTİLİ VEKİLDEN

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk patlamada 11 kişinin yaralandığını ve durumlarının ağır olmadığını bildirdi; "Saldırı il başkanlığımıza dönük bir saldırı" dedi. Ancak yaralı sayısı zaman ilerledikçe önce 27'ye ardından 48'e yükseldi. Yaralılardan 2'si polis.


Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Van Valisi İbrahim Taşyapan, patlamanın meydana geldiği bölgenin merkezi bir yer, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bir alan olduğunu belirterek, "Burada polis noktamız var. Terör mübarek bir bayram gününde çirkin yüzünü gösterdi. Terörü bir kez daha lanetliyorum. Yaralılarımızın tedavileri hastanelerde sürdürülüyor. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title