Haberler

Van'da Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye Konulu Panel

Van merkez Tuşba Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı tarafından “Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye” konulu panel düzenlendi.

Van merkez Tuşba Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı tarafından "Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye" konulu panel düzenlendi.

Van Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen panelde, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bazı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çoğunluğu kadın olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Tv. programcısı Ömer Turan, Salih Altun, Nesimi Ömeroğlu ve Kenan Yasan konuşmacı olarak katıldığı panelde., konuşmacılar Başkanlık sistemi hakkında konuşarak, parlamenter sistemin tıkandığını, mutlak suretle başkanlık sistemine geçilmesinin altını çizdiler. Her konuşmacı ayrı konuşarak, Türkiye'de sistemin iyi işlemediğini ancak başkanlık sistemini de kimsenin tam anlamadığını vurguladılar.

Programda başkanlık sistemi üzerine bir konuşma yapan Ömer Turan, kuvvetler ayrılığı bile iyi işlemediğini belirterek, "Biz de olacak başkanlık sisteminde halk başkanını seçecek. Seçilen başkan kendi bakanlar kurulunu kuracak. Meclis için seçilen milletvekilleri sadece yasa yapacak. Yani kuvvetler ayrılığı dediğimiz yasama yürütme ve yargı ayrı ayrı işlerini yapmış olacak. Bizdeki sistem nasıl. Halk meclise gönderdiği milletvekillerinden başbakanı seçiyor. Sonra bakanlar kurulu kuruluyor. Ama aynı partiden olduğu için milletvekilleri veya meclis hükümeti veya bakanları eleştiremiyor. Oysa başkanlık sisteminde milletvekilleri ayrı başkan ayrı seçildiğinden rahatlıkla eleştirilebilir. Yani başkan ve kabinesinin yaptığı yürütmeden dolayı herhangi bir düzeltme gerekiyorsa meclis yasa çıkartmak suretiyle yanlışları düzeltme şansı daha yüksek. Bizim üzerimizde dıştan ve içeriden hatta en yakınımızdan büyük hainlikler yapılarak oyunlar oynanmaktadır. Bu oyunları bozmamız lazım" dedi.

Konuşmacıların konuşmasının ardından panel sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Merkez Türkiye Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title