Haberler

Van'da 2 Okula Molotoflu Saldırı

Van'da 2 okula molotoflu saldırı Van'da merkez Edremit ve İpekyolu ilçelerinde 2 okula, molotof kokteyli ile saldırı yapıldı.

Van'da 2 okula molotoflu saldırı

Van'da merkez Edremit ve İpekyolu ilçelerinde 2 okula, molotof kokteyli ile saldırı yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Edremit İlçesi'nde bulunan Mustafa Cengiz İlkokulu'na 10 Ocak günü saat 19.30 sularında, İpekyolu İlçesi'nde bulunan Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ise bugün sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyli ile saldırılar yapıldığı belirtildi. Mustafa Cengiz İlkokulu'na yönelik saldırıda, okulun camlarının kırıldığını ve ana sınıfının molotof kokteyli ile yakılarak kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi. Çıkan yangının okulda bulunan görevlinin müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yapılan saldırıda ise okulun camları kırılarak içeri girildiği, içeri giren kişi veya kişilerin okulu yakmak istediğini fakat amaçlarına ulaşamadığı belirtiledi. Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kirekin, tahrip edilen ana sınıfında öğrencilerin öğrenim göremediğini, Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise gerekli onarım çalışmalarıının başlatıldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

VAN,(DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Valiliği İpekyolu Edremit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title