Haberler

Van: Çelebibağı 20. Uluslararası Ercişli Aşık Emrah İle Selvi Kültür-sanat Festivali

Van'ın Erciş İlçesi'nde bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Çelebibağı 20. Uluslararası Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür-Sanat Festivali' başladı.

Van'ın Erciş İlçesi'nde bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Çelebibağı 20. Uluslararası Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür-Sanat Festivali' başladı.

Çelebibağı Belde Belediyesi tarafından düzenlenen festival etkinlikleri, bugün saat 10.00'da belediye önündeki Atatürk Büstü'ne Tertip Komitesi tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Van Milletvekili Yekta Haydaroğlu, Ercişli Aşık Emrah'ın çok büyük bir değer olduğunu, onu dünyaya tanıtmak görevininse belediyelere düştüğünü söyledi. Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu'nu tebrik eden Haydaroğlu, konuşmasını Emrah'ın bir dörtlüğüyle tamamladı.

Erciş Kaymakamı Aslan Avşarbey ise Ercişli Emrah'ın halka mal olmuş bir kahraman olduğunu bildirdi. Günümüzde aşkın, sevginin anlamının değiştiği, içinin boşaltıldığı ve magazinleştiğini anlatan Avşarbey, böyle bir ortamda özellikle gençlerden Emrah'ın yaşadığı aşkı öğrenmelerini istedi. Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türklenoğlu da, konuşmasında Ercişli Emrah'ın bölgenin ortak değeri olduğuna vurgu yaptı. Belediyelerin sosyal görevleri olduğunu anımsatan Türkmenoğlu, "Umarım bu sosyal faaliyetlerimiz, beklediğimiz manada toplumun kardeşliğine, barışına ve huzuruna katkı sunar. Bu ortak değer vesilesiyle, Emrah'ı anmanın yanı sıra, beldemizi tanıtmak amaçlanmaktadır. Festivalin bir sezon içinde iki kez yapılması bence bir zenginliktir diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra gelen telgraf mesajları okundu. Erciş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından Selçuklu Mezarlığı'nda bulunan Ercişli Aşık Emrah ile Selvi'nin mezarı davetliler tarafından ziyaret edildi. Daha sonra Çelebibağı Belediyesi'nin tahsis ettiği ve Van Öğretmenler Derneği tarafından yaptırılan kütüphane binasının açılışı gerçekleştirildi. Törenlere, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu, Kocapınar Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kamu kurum amirleriyle çok sayıda davetli katıldı. 3 gün çeşitli etkinliklerle devam edecek olan 'Çelebibağı 20. Uluslararası Ercişli Aşık Emrah ile Selvi Kültür-Sanat Festivali' bu akşam şehir stadında mahalli sanatçıların yanı sıra, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ceylan'ın sahne alacağı konserle sürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title