Haberler

Van Büyükşehir Belediyesinden Çaldıran'a Çıkarma

Van Büyükşehir Belediyesinin ilçelerde düzenlediği toplantılar devam ediyor.

Çaldıran'da düzenlenen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile ilgili daire başkanları katıldı. Çaldıran Kaymakamlığında Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar'ın başkanlık ettiği toplantıda; ilçenin ulaşım, altyapı, üst yapı ve diğer sorunları konuşuldu. Toplantıda konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Suyumuz akmıyorsa biz kalkıp tüketime veya başka şeylere yönelirsek bu hem halk nezdinde, hem hak nezdinde verilecek hesabımız olmaz. Onun için rasyonel, mantıklı ve ideolojik kaygıya kapılmadan bu temel hizmetleri yerine getirmemiz lazım" dedi.

İlçeye sunulan kaynakların kısıtlı olmadığını ifade eden Dundar, sadece kaynakların doğru kullanılmadığı söyledi. Plansız ve gereksiz harcamalar için hiçbir bütçenin yetmeyeceğini kaydeden Dundar, şunları söyledi:

"Burada fotoğrafı iyi çekmemiz ve tespiti iyi yapmamız gerekir. Çaldıran'da su yokken biz kalkıp yol yaparsak, bu abesle iştigaldir. Vatandaşın çeşmesinden yemek yapacağı veya yıkanacağı su akmıyor. Kanalizasyonu yok, atık su çevreye hastalık yayıyor. Ben yüzlerce milyonluk parklar yapayım. Hiçbir anlam ifade etmiyor. Benimde ve vatandaşın nazarında böyledir."

"Bize tevdi edilen emanete halel getirmemeye çalışacağız"

Hiçbir siyasi ve ekonomik kaygılarının olmadığını belirten Tekin Dundar, "Burada önemli olan hangi noktayı işgal ediyorsak o noktayı bize tebliğ edilen görevi ve misyonu en iyi şekilde icra etmektir. Vatandaşın da yegane beklentisi budur. Biz buradaki işleri yapıyorsak, bir kere her şeyden önce kişiliğimize ve daha sonrada bize tevdi edilen emanete halel getirmemeye çalışacağız. Zorluklar ve eksiklikler elbette olacaktır. Ama önemli olan iyi niyetle bunları aşmak. Bizlerinde sizlerinde gayreti bu yöndedir. Burada biz bu konuda tecrübeyi yeni yeni ediniyoruz. Hepiniz kendi alnında uzmanlaşmışsınız. İnşallah ilçemizdeki vatandaşlarımızın ve şehrimizin sorunlarının en optimal şekilde çözmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

Hizmette gönül gücü olmazsa hizmet olmayacağına kaydeden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise, "Hem terör hem deprem açısından bu yörenin insanları ve bu yöre bir travma atlattı. Bunları da kapatmak için bir an önce zamanı hızlandırarak iş yapmamız gerekir" dedi.

Hizmet için var olduklarını dile getiren Genel Sekreter Mustafa Yalçın, Çaldıran'da belediyeciliği sahiplenen ve bu işi yapmayı arzulayan birilerinin olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Yalçın, "Hizmetten başka hiçbir şey belediyeciliği, kaymakamlığı, bu işleri yaptırmaz. Yani gönül gücü olmazsa bu işler yapılmaz. Malumlarınız üzerine Büyükşehir Kanunu çıkınca tüm şehre nezaret etmek üzere başta imar, ulaşım, su kanalizasyon, itfaiye, mezarlıklar, mezbahane gibi şeyler büyükşehir belediyesinin görevleri arasında oldu. Tabi bunun dışında görev devri olarak alınan verilen vazifeler de vardır. Ama şu saydıklarımız biraz bekleyin, biraz durun, sizi yangından biraz sonra kurtarırım, biraz bekleyin de yangını söndürmeye geleceğim, sen biraz daha otobüs durağında bekle, seni alıp götüreceğim ya da su akmazsa birazdan akar gibi şeyler olmaz. Bunlar büyükşehir belediyesinin asli görevleridir. Büyük bir imkanla büyük bir teşkilata bu işler vatandaşa eksiksiz ulaştırsın diye büyükşehir belediyesi var. Büyükşehir belediyelerinin bu görevlerinin yanı sıra ilçe belediyelerinin de tabi çok önemli vatandaşa bire bir dokunacağı, nefesini ensesinde hissedeceği görevler var. Bu bağlamda koordinasyonlu olmak üzere toplantılarımızı Erciş'te başlatmıştık. Çaldıran'da bizim için çok önem arz eden bir ilçemizdir. Ama burada işi sahiplenen bir ekip olduğunun haberini aldık. Dinç, diri ve heyecanlı olmak zorundayız. Bu heyecanı hiçbir zaman yitirmemek icap eder. Hem terör hem deprem açısından bu yörenin insanları bir travma atlattı. Bunları da kapatmak için bir an önce zamanı hızlandırarak iş yapmamız gerekir. Artık kaybedilen zamanı telafi etmeliyiz. Beş yılı bir yıla sığdırmamız gerek. Bu bakımdan biraz daha hızlı aynı zamanda usulüne ve tekniğine göre çalışmamız icap ediyor" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çaldıran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title