Haberler

Başkan Kaya Mazbatasını Aldı

Güncelleme:

Van'da 2. kez belediye başkanı seçilen Bekir Kaya, mazbatasını aldı.

Van'da 2. kez belediye başkanı seçilen Bekir Kaya, mazbatasını aldı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Eşbaşkan Hatice Çoban'la birlikte Van il seçim kuruluna giderek mazbatasını teslim aldı. 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bekir Kaya, mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Van'da istedikleri başarı oranına ulaşamadıklarını belirten Kaya, en büyük üzüntülerinin hedefledikleri 14 belediyeden ikisini alamamaları olduğunu söyledi. Seçim sürecinde halka inanmadıkları projeleri vaat etmediklerini ifade eden Kaya, "Sözünü tutamayacağımız hiçbir şey de söylemedik. Nevruz'da seçim beyannamemizi halkımızla paylaştık. Bu beyanlarımız bizim için esastır. Bütün kentimizin, kentin sahiplerinin herkesin beyannameyi takip etme ve buna göre yönetimi değerlendirme takip etme hakkı var. Şüphesiz her şeyi aynı anda kağıt üzerine dökemezsiniz. 5 yıllık süre içinde kentimizin eksiklikleri çıkacak. Ortak aklın birçok önerisi olacak. Bunları hep birlikte dikkate alıp hayata geçirmek için çaba göstereceğiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 'trafolara giren kediler' konuşmasına da mizahi bir yaklaşımla değinen Kaya, "Umarım hiçbir seçimde kediler trafoya girmez. Kedilerden ricamız budur. Yetkililerden bu konuda ricada bulunamayacağız, zaten sorunları giderme konusunda pek istekli değiller. Ama kedilerden bir dahaki seçimlerde trafoya girmemeleri ricasında bulunacağız" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Kaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title