Haberler

Van - Başkale'deki Okulda Tuvalet Sorunu

Başkale'deki okulda tuvalet sorunu Van'ın Başkale İlçesi'nin Tandoğan Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunda tuvalet harabe halde olduğu için öğrenciler ihtiyaçlarını gidermek için evlerine gitmek zorunda kalıyor.

Başkale'deki okulda tuvalet sorunu

Van'ın Başkale İlçesi'nin Tandoğan Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunda tuvalet harabe halde olduğu için öğrenciler ihtiyaçlarını gidermek için evlerine gitmek zorunda kalıyor.

Başkale'ye 21 kilometre uzaklıktaki 20 haneli 180 nüfuslu Tandoğan Mahallesi'nde, ilköğretim okulundaki öğrenciler ve öğretmenler tuvalet çilesi çekiyor. Binada bulunan tuvaletin harabe durumda olduğu için kullanmadığını belirten veliler, bunun eğitimi de aksattığını söyledi. 2 dersliğin bulunduğu Tandoğan İlköğretim Okulu'nda, erkek öğrenciler harabe haldeki eski lojman binasının arkasında, öğretmenler ve kız öğrenciler de evlere giderek tuvalet ihtiyaçlarını gideriyor.

Sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini belirten mahalle sakinlerinden Faik Koç, şimdiye kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi. Bu sorunun biran önce halledilmesini istediklerini belirten Koç şöyle dedi:

"Kış aylarında öğrencilerimiz perişan oluyor. Bu şekilde devam ederse, çocuklarımız hasta olacak. Çocuklar ve öğretmenler böyle bir ortamda nasıl temiz kalabilirler. Çocuklarımız teneffüs arasında evlere gitmek zorunda kalıyor. Kısa teneffüs arasında eve giden öğrenciler derse geç kalıyorlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkale Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

VanlımobilWeb@haberler.com:

İş imkanı Doğdu şimdiden daimi müteahit biraz bağış adı altında verir ee Haliylen gidip 2 sene önce sözde yaptığı onardığı gibi çalar çırpar Yaptım der parasını alır herkes parasını alır garip köylü bir sene sonra yine etrafta orda burda tuvaletini yapar bu ayıp ayıp devlet baba

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ANALİZ. . . . ''''BAZILARI YER BAZILARI BAKAR AMA KIYAMET HİÇ KOPMAZ. '''' Aslında bu söz böyle dile getirilmeliydi. Evet gerçekten de üst makamlar garibanın hakkını yer yedirir. Gelin hep birlikte bu okulu bir analiz edelim. . Bir dönem boyunca verdikleri 100 kilo kömürle ısınmayı denediler bu garibanlar. Elektriği, suyu en önemlisi de tuvaleti olmayan bir okulda okudular. . Sınıfları büyük ısınmaz diye o eski püskü lojman odalarında iki sınıf birden sıralarda sıkışarak okumayı denediler. Kitap yerine ellerinde tezek ve gevenlerle okula geldiler. . Ve şimdi soruyorum kim suçlu?Ellerinde olmadan bu Köyde doğmak mı yoksa üst makamların görevlerini yapmaması mı??? Okul öğretmeni

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title