Haberler

Van Baro Başkanı: Ölenler Başlarından Vurulmuş, Villadan Dışarıya Ateş Edilmemiş

Van Baro Başkanı: Ölenler başlarından vurulmuş, villadan dışarıya ateş edilmemiş Van Barosu geçen pazar günü Edremit İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu, 12 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Van Baro Başkanı: Ölenler başlarından vurulmuş, villadan dışarıya ateş edilmemiş

Van Barosu geçen pazar günü Edremit İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu, 12 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Van Baro Başkanı Murat Timur, teröristlerin bulunduğu villadan dışarıya ateş açılmadığını ileri sürdü, ölenlerin başlarında kurşun giriş ve çıkışı tespit ettiklerini söyledi.

Van'ın Edremit İlçesi'nde villa tipi bir evi kiralayıp ses getirecek büyük bir eyleme hazırlandıkları belirlenen PKK'lı teröristlere geçen pazar günü polis operasyon yaptı. Örgütün dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 12 teröristin ölü ele geçirilirken, Özel Harekat polisi Önder Ertaş şehit oldu, 2 polis de hafif yaralandı.

Operasyonu eleştiren Van Barosu, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, Mezopotamya Hukukçular Derneği ve Ses Şubesi'yle birlikte operasyonun yapıldığı evde inceleme yaptı. Konuya ilişkin Van Baro Başkanlığı'nda açıklama yapan Baro Başkanı Murat Timur, olayla ilgili rapor hazırlayıp bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Murat Timur, yaptıkları incelemelerde 2 ayrıntının dikkat çekici olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bizler de hafta sonu burada gerçekleşen ve 13 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, Mazlum-Der Van Şubesi, Mezopotamya Hukukçular Derneği Van Şubesi, Ses Şubesi ve Van Barosu olarak olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren müdahil olduk. Bununla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlığı yaptık. Ancak, bu raporun önümüzdeki hafta tamamlayıp, kamuoyu ile paylaşacağız. Bu konuda önemli gördüğümüz 2 hususu kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. Birincisi, otopsi yapılan hemen hemen tüm cenazelerde kafa kısmında kurşun giriş veya çıkışını tespit ettik. Diğer önemli bir nokta ise biz inceleme yaptığımız evde, ayrıntılı incelemelerde özellikle şu tespiti yaptık. Evin içerisine doğru dışarıdan yoğun bir şekilde kurşun izleri tespit ettik. Özellikle evin ön ve yan kısımlarında. Ancak çevre duvarlarına baktığımız zaman içerden dışarıya dönük bir kurşun tespiti, evden ateş edilmesi yönünde bir tespite rastlamadık. Bu açıdan objektif bir rapor hazırlamamız açısında, soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve Van Valiliği'nden bu konuda randevu talep ettik. Randevular bize kısa süre içinde verilmesi takdirde, kamuoyunun kuşkusu da hazırlanacak olan bu raporla sona ermiş olacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Timur Edremit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title