Haberler

Van-Bahçesaray Karayoluna Çığ Düştü

Van-Bahçesaray karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.

Van- Bahçesaray karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.

Bahçesaray ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Karabet Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından Van-Bahçesaray karayoluna çığ düştü.

Ulaşıma kapanan yolda çalışma başlatan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, 3 saat süren çalışma sonrası yolu ulaşıma açtı.

Çığ düşmesi nedeniyle yolun her iki tarafında bekleyen araçlarda mahsur kalan 22 kişi de ulaşımın sağlanmasıyla yollarına devam etti.

Bölgede halen etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı yolda, Karayolları 11. Şube Şefliği ekipleri hazır bekletiliyor.

Yolda mahsur kalan vatandaşlardan İbrahim Yalız, ilçeden Van'a geldikleri sırada karayoluna çığ düştüğünü belirterek, yaklaşık 3 saatten bu yana yolun açılmasını beklediklerini söyledi.

Yalız, bölgede yoğun kar yağışı ve fırtına olduğunu bu nedenle de ilçeye dönemediklerini bildirerek, "Yolu açmak için çalışan ekiplere teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Bahçesaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title