Haberler

Van Avm, Yatırımcıların Yönünü Doğu'ya Çevirdi

Van AVM'yi 2016'nın ilk 100 gününde ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 804 bini geçti.

Van AVM'yi 2016'nın ilk 100 gününde ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 804 bini geçti. VAN AVM'yi açıldığı 15 Aralık'tan bugüne gezenlerin sayısı ise tam 2 milyon 420 bin 108 olarak gerçekleşti. VAN AVM'nin kısa sürede gösterdiği başarı ile diğer yatırımcıları da cesaretlendirdiğini söyleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, "Şimdi birçok yatırımcı bize Van'a nasıl yatırım yapacaklarını danışıyor. Çok yakında Van'da yeni yatırımlar göreceğimizden hiç şüphe duymuyorum" dedi.

Türkiye'de yatırımın yönünü değiştirerek Doğu Anadolu'ya gelen Global Yatırım Holding, 50 milyon dolarlık VAN AVM projesiyle bölge ekonomisi ve sosyal hayata büyük katkı sağladı. Van tarihindeki en büyük özel sektör yatırımı olma özelliği taşıyan ve 15 Aralık'ta hizmete açılan VAN AVM beklentilerin de ötesinde yoğun ilgi gördü. VAN AVM'yi yılın ilk 100 gününde, 1 Ocak- 9 Nisan tarihleri arasında ziyaret edenlerin sayısının 1 milyon 804 bini bulduğu belirtildi. VAN AVM'yi açıldığı günden 23 Nisan'a kadar her gün ortalama 18 bin 616, toplamda 2 milyon 420 bin 108 kişi ziyaret etti. Sadece Vanlı'ların değil çevre illerden, hatta İran'dan gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olan VAN AVM, 7'den 70'e herkes için bir cazibe merkezi haline geldi.

KENTİN BULUŞMA NOKTASI

Şık kafeleri, ünlü restoranları ve dünya markası mağazalarıyla kentin yeni buluşma noktası olan VAN AVM, kentteki sosyal yaşam alışkanlıklarını da değiştirdi. Konforlu sinemasında vizyon filmlerini izleyenler, sanatsal faaliyetlerin de keyfini çıkardı. VAN AVM'nin açılmasına en çok sevinenler ise çocuklar oldu. Sık sık gerçekleştirilen bir birinden renkli etkinliklerde çocuklar bol bol eğlendi.

'BÖLGE HALKI SAHİPLENDİ'

VAN AVM'yi hayata geçiren Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, "Bazıları hep Batı'ya giderken, kimsenin gelmeye cesaret bile edemediği bölgeye yatırım yaptık. Projemiz kısa zamanda başarıya ulaştı. Başta yerel yöneticiler olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve özellikle bölge halkı, VAN AVM'yi sahiplendi. Engeller bu sinerjiyle aşıldı. Sonuçta Van yeni imkanlara kavuştu, Hem Vanlılar mutlu oldu, hem iş yapanlar" dedi.

'BÜYÜK YATIRIMCILAR BİZE DANIŞIYOR'

Van'ın artık bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Bensel şunları söyledi:

"VAN AVM, Batı'ya giden yatırımcıların yönünü değiştirdi. Ancak gelinen noktada VAN AVM'nin başarısı, yatırımcıları cesaretlendirdi. Şimdi birçok büyük yatırımcı Van'a yatırım yapmak için bize danışıyor. VAN AVM kent tarihinde bir ilk oldu. İnanıyorum ki bundan sonra işler çok daha kolay olacaktır. Önümüzdeki günlerde Van'a birçok yatırımcının geleceğinden, çok sayıda yatırım yapılacağından hiç şüphe duymuyorum."

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title