Haberler

Van - ABD'nin Yoğurt Devinin Van'daki Tesisine Sürpriz Ziyaret

ABD'nin yoğurt devinin Van'daki tesisine sürpriz ziyaretABD Ankara Büyükelçiliği Başmüsteşarı Lawrence Mandel, Amerika'da Chobani yoğurtlarının üreticisi Hamdi Ulukaya Van'ın Erciş İlçesi'ndeki tarım işletmesini ziyaret etti.

ABD'nin yoğurt devinin Van'daki tesisine sürpriz ziyaret

ABD Ankara Büyükelçiliği Başmüsteşarı Lawrence Mandel, Amerika'da Chobani yoğurtlarının üreticisi Hamdi Ulukaya Van'ın Erciş İlçesi'ndeki tarım işletmesini ziyaret etti.

ABD'nin en büyük yoğurt üreticisi Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya'nın Van'ın Erciş İlçesi'ndeki tarım işletmesini ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Başmüsteşarı Lawrence Mandel eşi Judy ile birlikte ziyaret etti. İşbaşı Mahallesi'ndeki tesise giden Mandel ve eşini tesiste Hamdi Ulukaya'nın kardeşi Mahmut Ulukaya karşıladı. Tesislerde inceleme yapan Mandel, tercüman aracılığı ile yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı. Daha sonra kendisine ikram edilen Türk kahvesini içen Mandel, tesisten ayrıldı.

Ziyaretin kendilerini çok memnun ettiğini belirten Mahmut Ulukaya, başmüsteşarın ziyaretinin Türk işadamlarına verilen kıymetin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Ulukaya, Van'da yabancı şirketlerle daha büyük tarım işletmelerini hizmete sokacaklarını ve bunun projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title