Haberler

Van'a "Kemik İliği Nakil Ünitesi"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde "Kemik iliği nakil ünitesi" açıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde "Kemik iliği nakil ünitesi" açıldı.

Merkezin açılışında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, her gün yeni bir hizmeti yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Bölgeden il dışına hasta sevk etmeme" felsefesi üzerine hizmet verdiklerini belirten Battal, şunları ifade etti:

"Her geçen gün yeni birimler açarak mevcut birimleri daha da geliştirerek bölgeden gelen hastalarımızı mümkün mertebe dışarıya göndermemeye çalışıyoruz. Bölgemizdeki hastalar için üretilen hiçbir hizmette finansal desteği esirgemedik, esirgemeyeceğiz de çünkü insanların rahatı, huzuru bizi mutlu ediyor. Bütün gayretimiz bu paralelde ilerliyor. Bundan sonraki çalışmalara da gerekli destekleri vereceğiz. Burada çok güzel bir ünite oluşturuldu. Cihazıyla yatağıyla altyapısıyla tamamen yeni bir ünite kuruldu. Bu ortam çok hassas ve steril. Bu çalışmalarda emeği olan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ederim."

Üniversitede nakil birimlerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Battal, bu birimleri, tahsis edeceklerini yeni binada toplamayı planladıklarını kaydetti.

Battal, "İnşallah Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile bu konuyu görüşeceğiz. En yakın zamanda kendilerinden talep edeceğiz. Artık böyle bir üniteye hem Van'ın hem de bölgenin ihtiyacı var. İnşallah bütün ünitelerimizin bir arada olduğu ünitemiz olacak. Bakan Yılmaz, bize her zaman destek oldu. Kendilerinden bu desteği aldıktan sonra güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Cengiz Demir ise merkezde kemoterapi işleminin başarıyla yapıldığını ancak hastaları kemik iliği nakli için başka illere sevk etmek zorunda kaldıklarını anımsattı.

Kemik iliği nakil ünitesinin hazırlık çalışmalarının iki yıl sürdüğünü dile getiren Demir, 6 yataklı birimin bir odasını yoğun bakım şartlarına uygun dizayn ettiklerini aktardı.

Demir, şu bilgileri aktardı:

"Bütün odalara, hepafiltre sistemiyle saatte yaklaşık 12 defa hava değişimi yapabilen pozitif basınç sağlanıyor. Kök hücre dondurulması, saklanması ve hazırlanmasında kullanacağımız laboratuvarımızda, hem personel hem de merkez olarak iddialıyız. İnşallah bundan sonra hastalarımızın tedavisini buradan üstleneceğiz. 500 bin lira civarında bir maliyetimiz oldu. Bu sadece ekipman. Merkez her 3 yatağa bir sorumlu hemşire olacak şekilde oluşturuldu. Merkezin sorumlu hekimi olarak ben başlarında olacağım."

Kaynak: AA / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Dursun Odabaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title