Haberler

Van'a Et Kombinası Yapılacak

Güncelleme:

AK Parti Van Milletvekili Bilici, yaşanan depremlerin ardından kullanılmaz hale gelen Et ve Süt Kurumu Van Kombinası'nın yerine, yenisinin inşa edileceğini söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, kentte yaşanan depremlerin ardından kullanılmaz hale gelen Et ve Süt Kurumu Van Kombinası'nın yerine, son teknolojiyle donatılmış modern bir tesisin inşa edileceğini bildirdi.

Bilici, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin ve Van'ın en büyük kaynağı olan hayvancılığın lokomotif sektör olması nedeniyle Et ve Süt Kurumu'nun, sürdürülebilir fiyatlarla pazar garantisi sağlama konusunda önemli sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Bölge insanının temel geçim kaynaklarından olan hayvancılığın aynı zamanda bölge ekonomisi içinde önemli bir potansiyel olduğunu kaydeden Bilici, "Dünya kırmızı et üretiminin yüzde 58'i domuz, yüzde 33'ü sığır, yüzde 4,6'sı koyun, yüzde 2,7'si keçi ve yüzde 1,8'i manda kaynaklıdır. Dünya sığır eti ihracatının yüzde 74'ü beş ülke tarafından yapılmaktadır. Van bu pasta da pay sahibi olabilecek potansiyele sahiptir. Refah seviyesi ve kentleşmeyle birlikte iç talebinde ivme kazandığı bu yıllarda yerli üretiminde gelişmesi zorunlu hale gelmiştir" dedi.

Van'da et, süt ve hayvancılık sektörünün gelişmesini sağlayacak, istihdamı artıracak, ekonomik kalkınmayı etkileyecek öncü bir kuruluş olan Et ve Süt Kurumu'nun yer sıkıntısı gibi nedenlerle yeniden inşa edilerek gereken hizmeti veremediğini aktaran Bilici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Depremlerde hasar görmüş, 35 yıllık eski teknolojiye sahip ve yerleşim alanı içinde kalmış Van Et Kombinası tesislerinin, onarım, güçlendirme ve modernizasyonu ya da aynı alanda yeniden inşa edilmesi için yapılacak yatırımın ekonomik olmayacağı ve çevresel faktörler göz önünde bulundurularak, yerleşim alanı dışında, ileri teknolojiye sahip yeni bir entegre tesisin yapılması hususu kararlaştırılmıştır. Yeni teknoloji ile donatılmış modern bir entegre tesisin yapılabilmesi için uygun arazi tahsisi yapılmış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Başbakanlıktan gerekli izinler istenmiştir. İlimiz ekonomisi için çok önemli olan bu yatırım, 2015 yatırım finansman programına teklif edilmiş ve ödenek talep edilmiştir." - Van

Kaynak: AA / Yerel

Et ve Süt Kurumu Mustafa Bilici Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title