Haberler

Van 112 Ambulans Cengaverleri Eğitimde

Van İl Sağlık Müdürlüğü eğitim birimi ambulans şoförlerine illeri sürüş teknikleri eğitimi verdi.

Özelikle Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan çetin kış şarlarında ambulans nasıl kollanılır nelere dikkat edilmesi gerektiği yönünde 112 ambulans şoförlerine ileri sürüş tekniği eğitimi verildi.

Eğitim kapsamında ambulanslarda görev yapan sağlık personeline 4 gün süren eğitimin ardından, sınava tabi tutularak, sınav sonucunda başarılı olan personele eğitimci sertifikası verilmekte.

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü İleri Sürüş Eğitimcisi ve Koordinatörü Cumali Yıldız, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından daha güvenli sürüş için 112 İl Ambulans Servisinde görev alacak olan 23 sürücü adayına ileri sürüş teknikleri eğitimi verdiklerini söyledi. Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan çetin kış şartlarının oldukça güçleştirdiğini Van'da uzun bir kış döneminin yaşandığını ifade eden Yıldız, Ambulans şoförlerine çok iş düşmektedir ifadesinde bulundu. Eğitime tabi tutulan 23 sürücü adayının, dubalardan oluşturulan 10 parkurdan başarı ile geçmek için büyük çaba sarf etiğini, eğitmenler Yunus Akıncı, Ersin Saltık, Levent Bayram ve Fatih Erdem, tarafından da hataları bir bir anlatılarak, daha güvenli bir sürüş için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verilmektedir dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Cumali Yıldız Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title