Haberler

Valizinde Hintkeneviri Bulunan 65 Yaşındaki Kadın Beraat Etti

Erzurum'da valizinden 205 gram hintkeneviri çıkan 65 yaşındaki F.T., tutuksuz yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya temin etmek' suçundan beraat etti.

Erzurum'da valizinden 205 gram hintkeneviri çıkan 65 yaşındaki F.T., tutuksuz yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya temin etmek' suçundan beraat etti. Yörede 'çedene' olarak bilinen hintkenevirini mide ağrısına iyi geldiği için topladığını söyleyen F.T.'nin valizinde ebem kömeci, civam perçemi, kekik, ısırganotu da bulundu.

Jandarma ekipleri, Erzurum'dan İstanbul'a seyir halinde olan 72 DF 676 plakalı yolcu otobüsü 16 Eylül 2015 günü Aşkale'ye bağlı Çayköy yol kontrol noktasında durdurdu. Otobüste yapılan aramada F.T.'ye ait valizde hintkeneviri bulundu. Gözaltına alınan kadın, ifadesi alınmak üzere Aşkale İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Valizinde 205 gram hint keneviri ele geçirilen F.T. hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

'ÜZERİME ATILAN SUÇ KOSKOCA DEVLETE YAKIŞMIYOR'

İstanbul'da yaşadığını ve bir düğün için Erzurum'un Horasan İlçesi'ne geldiğini anlatan F.T., suçlamaları kabul etmedi. Mide rahatsızlığı olduğunu belirten F.T. kendini şöyle savundu:

"Köylülerin mide ağrısına iyi geldiğini söylemesi üzerine ebem kömeci, civam perçemi, keklik, ısırgan ve çedene olarak bildiğim otları topladım. Çedene olarak bildiğim hintkenevirinin uyuşturucu etkisi olduğunu bilmiyordum. Çok uzun yıllar önce çedeneyi kurutup ufaladıktan sonra buğdayla birlikte kavurup yerdik. Bunu hatırlayarak çedeneyi de topladığım bitkilerle birlikte valize koydum. Yaşlı halimle üzerime atılan suç koskoca devlete yakışmıyor. Çedeneyi ısırgan otu ile kaynatılıp karıştırılıp romatizma hastası olduğum için dizlerime de sürecektim. Bunu arama yapan jandarmaya ve karakoldaki komutana defalarca anlattım. Bana eziyet edip, karakolda soğuk bir yerde bir gece nezarethanede beni tuttular. İki oğlum var. Biri Ağrı'da nüfus memuru, diğeri de Ağrı'da okul müdürü. Çocuklarım ya da çevremde hiçkimsenin bu otları toplaması yönünde herhangi bir etkisi olmadı."

Mahkeme heyeti sanığın yaşı, yaşam şekli, eğitim ve kültür düzeyi, uyuşturucu madde yanında başka bitkilerin de bulunması hususlarını dikkate alarak beraatine karar verdi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Erzurum Aşkale Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title