Haberler

Valiye Menengiç Kahvesi ve Perde Pilav Tenceresi Hediye Edildi

Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'a menengiç kahvesi ve perde pilav tenceresi hediye etti.

Siirt Ürünleri Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'a menengiç kahvesi ve perde pilav tenceresi hediye etti.

Valilik makamında gerçekleşen görüşmede Vali Tutulmaz'a, Siirt mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan perde pilavın tarifini anlatan Emrah, ülke genelinde Siirt perde pilavı ve menengiç kahvesinin tanıtılması için de destek istedi. 25 yıllık seyahatleri içinde bir rekora da imza attığını belirten Emrah, "Son 25 yıldır 81 il ve 40 ülkeyi gezdim. Türkiye'ye ve dünyaya dağılan Siirtlilere ulaşarak Siirt Tanıtım Rehberi hazırladım. Bu süre içinde Siirt mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan perde pilav tenceresi, menengiç kahvesi, Siirt fıstığı, Pervari balını hediye ettim. 5 bin adet hediye dağıtma rekoruna ulaştım. Bugün de valimiz Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ederek perde pilav tenceresi ve menengiç kahvesi hediye ettim. İnşallah bundan sonra valilik konağında perde pilav yapılır. Çünkü bu mutfağımızın vazgeçilmez bir lezzetidir. Ülke çapında perde pilavın yaygınlaşması için bu konuda çeşitli tanıtım çalışmalarımız da devam ediyor. Valimizden de tanıtım noktasında destek istedim" dedi.

Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tutulmaz Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title