Haberler

Valisi Köşger'den Suriyeliler'e: Dilencilik Yapmayın, Çocuklarınızı Okula Gönderin

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yaşayan Suriyeli göçmenlere verdiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, ailelerden, kanunlara uymalarını, dilencilik yapmamaları ve çocuklarını okula göndermelerini istedi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yaşayan Suriyeli göçmenlere verdiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, ailelerden, kanunlara uymalarını, dilencilik yapmamaları ve çocuklarını okula göndermelerini istedi.

Özel bir lokantada Suriyeli göçmenlere verilen yemeğe, Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi Kızılay Şube Müdürü Mehmet Savaş, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile yaklaşık 200 kişilik Suriyeli göçmenler katıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, yemekte yaptığı konuşma, Arapça ve Kürtçe olarak çevrildi. Vali Köşger konuşmasında, Ortadoğu ve Suriye'de yaşananları hatırlatarak, Türkiye'nin çevresinde yaşayan her millet için sığınılacak bir ülke olduğunu söyledi. Makedonya'da, Balkanlar'da, Kuzey Irak'ta ve Ortadoğu ile Suriye'de yaşanan sıkıntılarda halkın her zaman Türkiye'ye sığındığını belirten Vali Köşger, "Türkiye, büyük bir devlet. Etrafında ne zaman bir sıkıntı olsa orada sıkıntı yaşayan halkları hep hoşgörü ile karşılanmıştır. Bosna'da bir sıkıntı olsa sığınak ülke olarak Türkiye'yi görür. Makedonya'da, Balkanlar'da bir sıkıntı olsa oradaki sıkıntıları yaşayan halk, Türkiye'ye geliyor. Ortadoğu'da sıkıntı olduğunda, Kuzey Irak'ta yaşanan sıkıntılar neticesinde oranın halkı buraya sığındı. Suriye'de bir sıkıntı yaşanıyor. Biz tarihe kardeşiz. Tarihimiz beraber, ortak değerlerimiz var. İnancımız bir, düşüncelerimiz bir. Nasıl Bulgaristan'dan, Bosna'dan, Çeçenistan'dan diğer ülkelerden geldilerse, şimdi de sizlere kapısını açtı ve gönlünü açtı" dedi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Vali Köşger, Suriyeli göçmenlerin hukuka ve yasalara uymalarını isteyerek, dilencilik yapmamalarını ve çocuklarını okula göndermelerini istedi. 29 Suriyeli'nin okula kayıt olduğunu anlatan Vali Köşger, "Arkadaşlarımdan bilgi aldım, 29 Suriyeli kardeşimiz okullarımıza kayıt olmuş. Burada okuma-yazma ve diğer tahsillerini yapıyorlar. Eğer içinizde çocukları olup da okula göndermeyen varsa, çocuklarını bir an önce okullarımıza kayıt ettirsinler. Siz buradan dönseniz bile ki döneceksiniz de, çocuklarınız Türkçe'yi öğrenmiş olacaklar ve ülkenizde huzur ve güven tahsis edildiği, karşılıklı ilişkilerde bu çocuklar diğerlerine göre avantaj sağlamış olacaklar. Gıda, giyim ve kira yardımı yapılacak. Sizden tek şey istiyoruz ne olur çocuklarınızı sokaklarda, kavşaklarda, ışıklarda ve yol üzerinde kötü bir görüntü oluşturacak şekilde dilencilik yaptırmayın. Kim yapıyorsa da, sizin adınızı kullanarak da yapıyorlarsa bize bildirin. Hepsi 'Suriyeliyim' diye dilencilik yapıyor. Biz bunları topladık. 35 kişiden 30'u Suriyeli değildi. Suriyeliler'in adını kullanıyorlardı. Böyle durumlarla da karşılaşıyoruz. Sizin adınızı da kullanarak dilencilik yapıyorlarsa, bu durumdan bizi haberdar edin" diye konuştu. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title