Haberler

Valinin Adını Kullanarak Dolandırıcılık İddiası

Malatya Valisi ve Özel Kalem Müdürü'nün adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatyalı bir iş adamını telefonla arayarak kendisini "Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürü" olarak tanıtan A.D, iş adamına "Sayın Valimizi takdim ediyorum" diyerek telefonu başka bir kişiye verdi.

Telefondaki kişi, "Engelli vatandaşlarımız için akülü araba kampanyası başlatıldı. 5 bin lira eksik kaldı" diyerek iş adamından para talep etti ve banka hesap numarası verdikten sonra telefonu kapattı.

Malatya Valiliğini arayarak kampanyayı teyit etmek isteyen iş adamı, böyle bir kampanyanın olmadığı bilgisine ulaşınca, dolandırıcılık girişiminde bulunan kişiler hakkında Malatya Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, iş adamına banka hesabı verilen kişinin M.C. olduğu tespit edildi. Şüpheli M.C. hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğünce benzer konulardan işlem yapıldığı bilgisine ulaşan ekipler, aynı yöntemle aranan ve şüphelilerden şikayetçi olan başka bir iş adamına da M.C'ye ait banka hesap numarasının verildiğini belirledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliler M.C. ve H.A'yı, benzer yöntemlerle telefonla aradıkları, Elazığ ve Hatay'da yaşayan kişilerin yatırdığı parayı banka şubesinden çekmek istedikleri sırada yakaladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece "unvan kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklandı. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title