Haberler

Antalya Valiliğinden Suda Boğulma Genelgesi

Güncelleme:

Antalya Valiliği özellikle yaz aylarında deniz ve akarsularda meydana gelen boğulma olaylarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bir genelge yayınladı.

Antalya Valiliği özellikle yaz aylarında deniz ve akarsularda meydana gelen boğulma olaylarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bir genelge yayınladı. Genelgede Antalya'da 2013 ve 2014 yılının ilk altı ayında meydana gelen boğulma olayları bildirildi.

2014 YILI İLK ALTI AYINDA 81 KİŞİ BOĞULDU

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk imzalı genelgede, boğulma olaylarına dikkat çekilerek, alınması gereken önlemler sıralandı. Antalya'nın turizm açısından önemli bir kent olduğu vurgulanan genelgede, "Antalya ili tarihi ve turistik önemi açısından Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kentlerinden birisidir. Özellikle turizm hareketliliğinin yoğun olarak yaşandığı yaz aylarında havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasına paralel olarak sahillerimizin kullanım oranı artmakta ve buna bağlı olarak can kayıpları ile sonuçlanan boğulma olaylarında artışlar meydana gelmektedir. İlimiz sahil ve iç sularında 2013 yılında toplam 139, 2014 yılının ilk altı ayında 81 boğulma vakası tespit edilmiştir" denildi.

BELGELİ CANKURTARAN GÖREVLENDİRİLECEK

Boğulma ve denizde meydana gelecek olumsuz olayları önlemek için önlemler alındığı bildirilen genelgede, özellikle sahil bandında vatandaşların denize girdikleri yerde deniz araçlarına bir takım yasakların getirildiğini ifade edilerek şu sözlere yer verildi:

"Boğulma olaylarının asgari seviyeye indirilebilmesi ve can güvenliğinin sağlanabilmesi maksadıyla başta sahil kesimleri olmak üzere boğulma vakalarının sıklıkla yaşandığı mahallerde aşağıda belirtilen hususlara aynen uyulacaktır. Vatandaşlarımızın yoğun olarak denize girdiği yüzme alanları belirlenecek ve şamandıralar ile markalandırılacaktır. Özellikle yoğun olarak denize girilen sahillerde belirli aralıkla (100-150 metre) cankurtaran kuleleri tesis edilecek ve mevzuata uygun olarak gerekli eğitimleri almış en az 2 cankurtaran istihdam edilecektir. Turistlerin ve vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaret ettiği ve denize girdiği Konyaaltı, Lara, Kaputaş, Side, Kleopatra, Çıralı, Olimpos, Phasalis ve Adrasan bölgelerinde 1 ve 2. maddeler derhal yerine getirilecektir. Ruhsatlı plaj işleten ve müşterilerine denize girme hizmeti sunan tüm işletmelerde belgeli cankurtaran görevlendirilecek, bu kurala uymayan işletmeler için gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Suda boğulma olayları sonrasında uygulanacak ilkyardım kurallarını ihtiva eden broşürler, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce hazırlanarak farkındalık için ilköğretim ve üniversite/yüksekokul öğrencilerine dağıtılması sağlanacaktır. Cankurtaranlar asli görevleri dışında çalıştırılmayacak ve Türkiye Su Sporları Federasyonu Cankurtarma Talimatı'nda belirtilen şekilde cankurtaran giysisi giyeceklerdir. Sorumluluk alanları itibariyle sorumluluk sahalarındaki cankurtaran kulelerine ağır hava ve deniz şartlarının olduğu günlerde kırmızı flama çekilerek anons sisteminden denize girmenin yasak olduğu ve yasağa uymayanlar hakkında yürürlükteki mevzuat gereğince cezai işlem yapılacağı duyurulacaktır. Yalnızca yeşil flama çekildiğinde denize girileceğine dair bilgilendirme levhaları halkın görebileceği yerlere konulacaktır."

JET SKİ SÜRAT MOTORU İLE İLGİLİ KARARLAR

Yüzme alanlarından faydalanan vatandaşların can emniyetleri açısından bu alanlarda su altı tüfeği ve zıpkın gibi aletlerin bulundurulması ve geçiş amaçlı olsa dahi giriş ve çıkışlarının yasaklanacağı belirtilen genelgede, "Vatandaşlarımızın yoğun olarak denize girdiği plajlarda yüzme alanı olarak ve belirlenmiş emniyet şamandıraları ile çevrilmiş deniz alanına her türlü deniz aracının girmesi ve/veya 200 metrelik kıyı-deniz mesafesinde insanların can güvenliğini tehlikeye sokması nedeniyle sürat motorları ve jet skiler başta olmak üzere yarış yapılması veya süratli seyredilmesi yasaklanacak, gerekli idari para cezası ilgili birimlerce uygulanacaktır. Alınan kararlara uymayanlar ile ilgili idari işlemler sorumluluk alanlarına göre jandarma, polis veya Sahil Güvenlik birimleri tarafından yerine getirilecektir" denildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Öztürk Antalya Valiliği Cankurtaran Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title