Haberler

Valilikten Milli Eğitime 'Boykot' Uyarısı

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) 13 Şubat'ta ülke genelinde yaptığı 'laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılması istendi.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) 13 Şubat'ta ülke genelinde yaptığı 'laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılması istendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun imzasıyla geçen 6 Şubat'ta gönderilen yazıda, Birleşik Haziran Hareketi'nin ülke genelinde 'Laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısı yaptığı belirtildi. Boykota katılmaları halinde, milli eğitim personeli ile öğrencilere disiplin işlemi yapılması talimatı verildi. Harputlu'nun gönderdiği yazıda, Birleşik Haziran Hareketi isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin Cumhurbaşkanı, Başbakan ile AK Parti politikalarının karşıtı olduğu dile getirilerek, "Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet verilmek istendiği" vurgulandı.

Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısı doğrultusunda, İzmir'in de aralarında bulunduğu birçok ilde 9-13 Şubat'ta okulların boykot edileceği belirtilen yazıda şöyle denildi:

"9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında İzmir genelindeki okullarda 'AK Parti'nin eğitimi gericileştirmesine ve dinselleştirmesine' karşı yapılması planlanan boykot eylemine bir kısım Milli Eğitim personeli, öğrenci ve öğrenci velilerinin de katılabileceği göz önünde bulundurularak merkez ve dış ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul idarecilerinin konu hakkında bilgilendirilmesini, örgütlü bir şekilde eş zamanlı olarak yapılacak eylemlere iştirak eden Milli Eğitim personeli ve öğrencilerinin tespitinin yapılarak disiplin yönünden gereğinin yapılmasını önemle rica ederim."

Bu arada Birleşik Haziran Hareketi adına yapılan yazılı açıklamada ise "Anlaşılan Harputlu, dersine iyi çalışmış. BHH'nin, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP karşıtı olduğunu hemen anlayıvermiş. Birleşik Haziran Hareketi, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor. Sanıyorlar ki şantajla, tehditle, öğretmenleri, öğrencileri, İzmirlileri korkutacaklar! Çok beklerler... 13 Şubat'ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı büyük bir boykota sahne olacak" denildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Harputlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title