Haberler

Valilikten Milli Eğitime 'Boykot' Uyarısı

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) 13 Şubat'ta ülke genelinde yaptığı 'laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılması istendi.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda; Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) 13 Şubat'ta ülke genelinde yaptığı 'laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısına uyup eyleme katılacak milli eğitim personeli ve öğrenciler hakkında disiplin işlemi yapılması istendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu'nun imzasıyla geçen 6 Şubat'ta gönderilen yazıda, Birleşik Haziran Hareketi'nin ülke genelinde 'Laik ve bilimsel eğitim için okul boykotu' çağrısı yaptığı belirtildi. Boykota katılmaları halinde, milli eğitim personeli ile öğrencilere disiplin işlemi yapılması talimatı verildi. Harputlu'nun gönderdiği yazıda, Birleşik Haziran Hareketi isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin Cumhurbaşkanı, Başbakan ile AK Parti politikalarının karşıtı olduğu dile getirilerek, "Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet verilmek istendiği" vurgulandı.

Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısı doğrultusunda, İzmir'in de aralarında bulunduğu birçok ilde 9-13 Şubat'ta okulların boykot edileceği belirtilen yazıda şöyle denildi:

"9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında İzmir genelindeki okullarda 'AK Parti'nin eğitimi gericileştirmesine ve dinselleştirmesine' karşı yapılması planlanan boykot eylemine bir kısım Milli Eğitim personeli, öğrenci ve öğrenci velilerinin de katılabileceği göz önünde bulundurularak merkez ve dış ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul idarecilerinin konu hakkında bilgilendirilmesini, örgütlü bir şekilde eş zamanlı olarak yapılacak eylemlere iştirak eden Milli Eğitim personeli ve öğrencilerinin tespitinin yapılarak disiplin yönünden gereğinin yapılmasını önemle rica ederim."

Bu arada Birleşik Haziran Hareketi adına yapılan yazılı açıklamada ise "Anlaşılan Harputlu, dersine iyi çalışmış. BHH'nin, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP karşıtı olduğunu hemen anlayıvermiş. Birleşik Haziran Hareketi, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de eğitimin gericileştirilmesine karşı laik ve bilimsel eğitim mücadelesini yükseltiyor. Sanıyorlar ki şantajla, tehditle, öğretmenleri, öğrencileri, İzmirlileri korkutacaklar! Çok beklerler... 13 Şubat'ta İzmir, gerici eğitim sistemine karşı büyük bir boykota sahne olacak" denildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Harputlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title