Haberler

Valilikten 'Balıkesir Okuyor' Kampanyası

Balıkesir Valiliği tarafından ’Balıkesir Okuyor’ kampanyası başlatıldı.

Balıkesir Valiliği tarafından 'Balıkesir Okuyor' kampanyası başlatıldı.

Balıkesir Valiliği tarafından başlatılan 'Balıkesir Okuyor' kampanyasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' adlı kitabını hediye etti. Törende konuşan Başkan Uğur, hükümetin gençlere ve eğitime büyük önem verdiğini belirterek, "Görüyoruz ki hükümetimiz bütçeden en büyük payı Milli Eğitim'e ayırıyor. Ne için? Gençlerimizin iyi yetişmesi için" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen Balıkesir Okuyor Kampanyası'nda öğrencilere Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' adlı kitabını hediye etti. Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kampanya saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Yırcalı Holding Başkan Yardımcısı Sırrı Yırcalı, çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda davetli ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Mürsel Gündoğdu'nun konuşması ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur öğrencilere hitap etti.

Gelişmiş ülkelerde yetişmiş insan gücü sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Başkan Uğur, "Bizlerinde muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız için yetişmiş insan gücünün artması lazım. Geleceğin teminatı gençlerin iyi yetişmesi lazım. Görüyoruz ki hükümetimiz bütçeden en büyük payı Milli Eğitim'e ayırıyor. Ne için? Gençlerimizin iyi yetişmesi için. Balıkesir'imizde de Milli Eğitimimizin başarılarını hep birlikte görüyoruz. Sizler Balıkesir'in beklide Türkiye'nin en iyi okullarından biri olan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nde okuyorsunuz. Devletimiz, Hükümetimiz, Valiliğimiz, Belediyemiz sizlerin iyi yetişmesi için her türlü imkanı da hazırlıyor. Bunun kıymet ve değerini bilmeniz lazım. Bizim gençliğimizde sizin şuan sahip olduğunuz imkanlar yoktu. Ama bugün hakikaten gençlerin imkanları daha fazla. İnşallah kitap okumak iyi yetişmek için önemli. Bu kampanyanın eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kampanya hakkında bilgi veren Vali Yazıcı ise kitap okumanın öneminden bahsederek, "Güzel bir şey ve iyi bir şey için Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ndeyiz. Bir kampanyaya dönüştürmek istediğimiz Balıkesir Okuyor Kampanyası'nı bu lisemizden başlatacağız. Şuanda bugün itibari ile Balıkesir il sınırları içerisinde okuyan lise son sınıf öğrencilerinin tamamına Ali Fuat Başgil'in eseri olan 'Gençlerle Başbaşa' adlı eseri dağıtacağız" dedi.

Vali Yazıcı daha sonra öğrenciler ile sohbet ederek gelecek ile ilgili beklentilerini sordu. Tören sonunda Vali Yazıcı, Başkan Uğur ve Tuğgeneral Turan ve davetliler öğrencilere Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' adlı kitabını hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Ali Fuat Başgil Sırrı Yırcalı Ersin Yazıcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title