Haberler

Valilikte İntihar Teşebbüsünde Bulunan Genci İkna Eden Vali Abdullah Erin Konuştu

Valilikte intihar teşebbüsünde bulunan genci ikna eden Vali Abdullah Erin konuştu

Adıyaman Valisi Abdullah Erin: "Vatandaşımızın bu duruma gelmesi çok üzücü"

ADIYAMAN - Adıyaman Valiliği binasının çatı katına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunan şahsı ikna eden Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Vatandaşımızın bu duruma gelmesi çük üzücü" dedi.

Sabah saatlerinde Adıyaman Valiliğine gelen 50 yaşındaki Abdullah B., iş bulamadığı gerekçesiyle valilik çatısına çıkarak intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Çatıdan atlamak isteyen şahsı Adıyaman Valisi Abdullah Erin ikna ederek çatıdan indirmişti. Olayın ardından basın açıklaması yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, "Öncelikle hiçbir problemin olmadığını belirtmek istiyorum. Vatandaşımızın girdiği bir psikolojik nedenden dolayı böyle bir olaya yeltendiğini üzülerek söylüyoruz. Olay sonrası vatandaşımızla oturduk konuştuk. Adıyaman Valiliği 24 saat vatandaşlarımızın geldiği ve iletişimlerinde hiçbir problem yaşamadıkları valiliklerimizden bir tanesidir. Gece ve gündüz demeden her zaman vatandaşlarımızla beraberiz. Onların sorun ve sıkıntılarını çözmek amacıyla her zaman yanındayız. Vatandaşımızın bu duruma gelmesi çok üzücüdür. Vatandaşlarımızın sorunlarını dertlerini anlata bileceği devlet yetkilileri ve kurumlar varken bu tür durumlara yeltenmiş olmaları gerçekten çok üzücü. Her zaman gerek valilik gerek vali yardımcıları, kaymakam arkadaşlarımız, kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerimiz sürekli vatandaşlarımızın hizmetinde ve onların sorun ile problemlerini gidermekle hükümlüler. Vatandaşlarımız rahatlıkla kurumlarımıza ulaşa bilir bu tür sorunlarını aktara bilirler. Çözülebilecek konular zaten çözülüyor. Ama hemen çözülemeyecek konular var onlar için de biraz daha sabır gerekiyor. Bu tür davranışlar vatandaşlarımızın durumunu kolaylaştırmaktan çok daha fazla zorlaştırır. Sizlerde biliyorsunuz ki gece gündüz vatandaşlarımızın yanındayız, arasındayız"

Şahıs iş talebinde bulundu

İntihar girişiminde bulunan şahsın iş talebinde bulunduğunu belirten Vali Erin, "Valiliğe en çok gelen taleplerden biri iş talebidir. Ama devlet bütün işsizleri istihdam edebilecek kapasiteye keşke sahip olsa da istihdam etse. Kurumların belli bir kapasitesi var. Özel meslekte bir çok pozisyon var. İşkur'da 2 bine yakın hemen vatandaşımıza iş imkanı sağlaya bilecek posizyonlar mevcut. Kamu, kurum ve kuruluşlarda illa çalışma konusunda ısrarcı olmalarını anlamış değiliz. Kamuda işe yerleşme ve devlet memuru olmanın şartları KPSS ve belirli koşullardan geçerek olmaktadır. Bunun dışında kamuda taşeron işçi olarak yada hizmet elemanı olarak çalışmaktan başka devlet memuru olmanın imkanı ve şansı yok. Özel sektörlerde boş bulunan pozisyonlara vatandaşlarımızın müracaat etmelerini iş kur üzerinden taleplerini iletmelerini istiyoruz. Aslında Adıyaman'da, özel sektörde herkese yetecek iş olduğunu da buradan belirtmek istiyorum" dedi.

Şahsa iş bulmak için seferber olundu

Vali Erin, Abdullah B'nin iş talebini karşılayabilmek için İŞKUR müdürüyle görüştüğünü belirtti. Erin, Abdullah B'nin birkaç gün içerisinde güzel bir işe alınacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Abdullah Erin Adıyaman Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title