Haberler

Valilik Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme:

Aladikme Köyü sakinleri Elazığ Valiliği ve karara uygulamayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Elazığ'ın Baskil İlçesi Aladikme Köyü'ne ait olan meranın İl Mera Komisyonu kararı ile bir firmaya verilerek şantiye olarak kullanılmasına karşı yürütmeyi durdurma kararı alan köylüler, mahkeme kararının uygulanmaması üzerine avukat aracılığıyla Elazığ Valiliği ve karara uygulamayan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

MERA ALANINDA BULUNAN 5 BİN AĞAÇ KESİLMİŞ

Köylülerin avukatlığını yapan Aslıhan Erhan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında mahkeme kararını uygulamayan Valilik ve kamu görevlileri hakkında suç duruyusunda bulunmalarının gerekçelerini anlattı. Avukat Erhan, Baskil'in Aladikme Köyü, 102 ada, 22 parselde kayıtlı mera arazisinin 30 bin metrekarelik kısmının İl Mera Komisyonu kararı ile tahsis amacı değişikliği yapılarak, Elazığ Valisi Muammer Erol'un oluru ile Karayolları 8'inci Bölge Müdürlüğü'ne Şantiye ve stok alanı olarak kullanılmak üzere Valilikçe tahsis edildiğini belirtirek, şöyle dedi

Söz konusu mera parseli, şantiye alanı olarak bir firmaya kiralanmış olup fiilen kullanılmaktadır. Köyün merasında bir takım faaliyetlere başlanması ile durumdan haberdar olan köylü ve muhtar, konuyla alakalı bilgi alma amaçlı ilgili kurumlara başvurmuş, mera alanının kiraya verildiğini öğrendikten sonra da kurumlara yazılı müracaatta bulunarak mera alanındaki faaliyetlere karşı çıkmışsa da bir sonuç alınamamıştır. Mera parselinde bulunan 5000 ağaç kesilmiş, atılan dinamitler nedeniyle köy camisinin duvarı çatlamış, gürültü ve etrafa yayılan toz nedeniyle sebze ve meyve ekimi o yıl yapılamamış, köydeki kuyu suları atılan dinamitler nedeniyle kurumuş ve kullanılamaz hale gelmiştir.

Bunun üzerine Elazığ 2'inci İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtıklarını söyleyen avukat Aslıhan Erhan, mahkemenin söz konusu işlemin yürütmesini durdurulması kararını verdiğini söyledi. Yürütmeyi durdurma kararı davalı Elazığ Valiliği'ne 4 Nisan 2013 tarihinde tebliğ edilmiş olmasına rağmen 30 günlük yasal süre içerisinde Valilik yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığını söyleyen Erhan, şöyle konuştu

Bunun üzerine Elazığ Valiliği'ne 21 Mayıs'ta dilekçe ile başvurarak, mahkeme kararının uygulanması gereken yasal sürenin geçtiğini ve mahkeme kararının uygulanması gerektiğini arz ettik. Ancak, buna rağmen mahkeme kararı Valilikçe uygulanmadı ve köy merasındaki çalışma durdurulmayarak çift vardiya çalışılmak suretiyle devam etti. Bunun üzerine mahkeme kararını uygulamayan Valilik ve kasıtlı olarak kararı uygulamakta direnen kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme kararının uygulanmadığı ortadadır. Köyün merasındaki faaliyet mahkeme kararına rağmen halen devam etmekte olup köylüye ve çevreye zarar verilmeye devam edilmektedir. Hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı hareket edilerek kamusal menfaatler ihlal edilmiştir. Hukuki olarak tüm yolları tükettik, fakat sonuç alamadık. Mahkeme kararının uygulanmaması ile devletine bağlı köylümüzün adalete olan güven duygusu sarsılmıştır. Hukuk devletlerinde yargı bağımsızlığı esas olmakla birlikte yargı kararlarının uygulanması yasal bir zorunluluktur. Mahkeme kararını hiçe sayan Elazığ Valiliği kanuna aykırı hareket etmiştir, köylünün hakkı çiğnenmiştir. Bunun aynı zamanda kul hakkı olduğunu hatırlatarak yetkilileri gerekeni yapmaları hususunda göreve çağırıyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Valiliği Muammer Erol Baskil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title