Haberler

Valilik, Çınar Ağacının Kesimini Durdurdu

ADAPAZARI Belediyesi, Orhan Gazi Caddesi'nde bulunan asırlık çınar ağacını, yeni imar planında yol üstünde yer alması nedeniyle kesmeye başladı. Çınar ağacının kesimiyle ilgili tepkiler üzerine Sakarya Valiliği Orman İşletme Müdürlüğü'nden yeniden inceleme yapmasını isterken, kesim durduruldu.

Adapazarı Maltepe Mahallesi Orhangazi Caddesi üzerinde kaldırımda bulunan yaklaşık bir asırlık çınar ağacı, sabah saatlerinde bölgeye gelen Adapazarı Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından kesilmeye başlandı. Vince bağlı sepette bulunan görevli ağacı kesmek için yukarıdan aşağı doğru dalları kesti. Ağacın yanında bulunan apartmanda oturanlar, "Bu ağacın kime ne zararı var. Burada ne yolu açılacak. Bu çınar ağacı yüzyıldır bize gölgelik yapıyordu. Yazık ediyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Adapazarı Belediyesi yetkilileri ağacın bulunduğu yerin yeni imar planında yol olarak yer aldığını bu nedenle yol çalışması için ağacın kesiminin yapıldığını belirtti. Çınar ağacının kesimiyle ilgili yerel haber sitelerinden yayınlanan haberler üzerine Sakarya Valiliği, Orman İşletme Şefliği'nden yeniden inceleme yapmasını istedi. Daha önce ağacın kesilmesi için karar veren Orman İşletme Şefliği'nin yeniden inceleme yapıp karar verene kadar ağacın kesimi durduruldu.

- Adapazarısakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Adapazarı Maltepe Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title