Haberler

Türkiye'nin İlk Transit Limanına Keşif

Güncelleme:

Valiler ve Belediye Başkanları, Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı Tekirdağ Asyaport Limanı'na incelemelerde bulundu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Kırklareli Esengül Valisi Civelek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ Asyaport Limanı'na incelemelerde bulundu.

Trakya Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, vali ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda 2014 yılı değerlendirildi, 2015 hedefleri görüşüldü.

İLK TRANSİT KONTEYNER LİMANI

Türkiye'nin ilk transit konteyner limanı olan Asyaport'un, bu yıl faaliyete geçmesi bekleniyor.

Tekirdağ Asyaport Limanı, 20 metre derinliğe kadar toplam 2 bin metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU'ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman konumununda.

ELEKTRİK ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK

Liman, 11 adet, 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci, 33 lastik tekerlekli saha vinci ile çevreci bir yaklaşımla tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı.

Asyaport'un, denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ'ın iş ve çalışma yaşamına bin 200 kişilik istihdam kapasitesi ile büyük bir katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title