Haberler

Valiler İlokulu Öğrencileri Almanya'dan Döndü

Didim Valiler İlkokulu öğrencileri Comenius Projesi ekibi "farklılıkları yaşa-ortak yönleri bul" adlı proje kapsamında Almanya'nın Laubach kentinde bulunan ortak okul Friedrich-Magnus Gesamtschule'yı ziyaret etti. 12 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan ekip çalışmalara katılarak Didim'i başarı ile temsil etti.

Didim Valiler İlkokulundan 12'si öğrencisi 2'si öğretmen 14 kişilik ekip AB Comenius Projesi kapsamında farklılıkları yaşa-ortak yönleri bul" adlı proje kapsamında Almanya'nın Laubach kentinde bulunan ortak okul Friedrich-Magnus Gesamtschule'yı ziyaret etti.

Ortak okulun hazırladığı program çerçevesinde Laubach Belediye Başkanı Peter Klug'u ziyaret eden Comenius ekibi yakın ilgi ile karşılandı. Projenin 1995'ten beri kardeş şehir olan Laubach ve Didim arasındaki iyi ilişkilere katkı sağladığı ve proje sonucunda ortak okullar arasındaki öğrenci, öğretmen ve idareciler arasında uzun yıllar sürecek dostlukların oluşması temennisi üzerinde konuşuldu.

Gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili yapılan açıklamada "Proje ekibine karşı okul öğretmen ve öğrencileri ile beraber birçok yeri görme imkanı buldu. Bunlar arasında Laubach Camii, Laubach Protestan Kilisesi, Senkenberg Doğa Tarihi Müzesi, Mathematikum Matematik Müzesi ve Frankfurt şehir merkezi vardı. Öğrenciler gezi süresince birbirlerini tanımak, paylaşımlarda bulunmak bir yana projemizin ortak dili olan İngilizce'yi de kullanma imkanını buldu. Gezilerin yanı sıra okulda yapılan proje çalışmalarında karşı okul öğrencileri ile karışık gruplar halinde çalışan Didimli öğrenciler belirlenen konu başlıkları üzerinde çalışıp pankartlar hazırladı. Proje sonunda yapılacak Sunum 'da söylemek üzere Müzik öğretmeni eşliğinde hem İngilizce hem de Almanca şarkılar çalışıldı. "Yemek" gurubu öğrencileri hem tipik Türk hem de tipik Alman olan yemeklerden oluşan bir yemek kitapçığı hazırladı. Ziyaretimizin son akşamında tüm çalışmalarını okul öğrencileri ve öğretmenleri, aileler, basın mensupları ve Belediye Başkanı karşısında sunan Comenius ekibinin çalışmaları büyük beğeni topladı" denildi.

2015 Mayıs ayında ise Alman ekibinin Didim'e geleceği öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title