Haberler

Valiler Buluşması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de insanın merkeze oturtulmadığı, Batı'dan ithal bir çevre anlayışı bulunduğunu belirterek, "Oysa çevre, bizim öz değerimiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'de insanın merkeze oturtulmadığı, Batı'dan ithal bir çevre anlayışı bulunduğunu belirterek, "Oysa çevre, bizim öz değerimiz" dedi.

Güllüce, Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin fiziksel olarak geliştiğini ve bunu bütün dünyanın takdir ettiğini söyledi.

Türkiye'de insanın merkeze oturtulmadığı, Batı'dan ithal bir çevre anlayışının bulunduğunu ifade eden Güllüce, "Oysa çevre, bizim öz değerimiz. Arşivimizde, çevreyle ilgili 80 bin belge var. Avrupa'nın, bütün dünyayı perişan ettikten sonra aklına gelen çevre anlayışı bizde çok çok daha gerilere gidiyor. Bunu biliyoruz" diye konuştu.

Güllüce, uluslararası güçlerin, çevre konusunu özellikle gelişmekte olan ülkelere karşı bir manipülasyon ve frenleme aracı olarak kullandığını da herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının faaliyet bölgesinin zor bir alan olduğuna işaret eden Güllüce, "Birisinin işini yaparsak da kötü Bakanlığız, yapmasak da kötü Bakanlığız" dedi.

-"Bütün yaratılmışların hukukunu korumak bize görev verilmiş"

Ülke topraklarının, bin yıldır vatanları olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurgulayan Güllüce, şöyle konuştu:

"Biz bütün varlıkların hukukundan sorumluyuz, canlı cansız fark etmeksizin tüm yaratılmışların. Bu, dinimizden gelen bir anlayış. Bütün yaratılmışların hukukunu korumak insan olarak bize görev verilmiştir. O konuda fedakarlık yapamayız. Dünyanın iki yüz senedir her şeyini berbat etmiş, perişan etmiş, hiçbir insanlık değeri bırakmamış, Afrikasını, Asyasını sömürmüş, perişan etmiş, kirletmiş, sonra gelmiş 'Beraber aynı parayı verilim şu dünyayı temizleyelim, hava kirliliğini ortadan kaldıralım' diyenlerle de kavga ederiz. 'İkimiz aynı çuvala konulamayız' deriz. Böyle bir farklılığımız var."

-"Kentsel dönüşüm çok önemli"

"Biz garnizon toplumuyuz. Bin yıldır bu topraklar büyük badireler atlattı" diyen Güllüce, bu nedenle bilgi ve sanayi toplumuna geçişin kolay olmadığını anlattı.

Bakanlık olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Güllüce, Türkiye'nin, binaların tabut halinden çıkarılıp insanca yaşanılan şehirler ve yapılara sahip bir ülke olması gerektiğini bildirdi.

Bakan Güllüce, vatandaşların, riskli binalarda yaşamaması gerektiğini vurgulayarak, bu nedenle parti farkı gözetmeksizin belediye başkanlarına "Hazırlığınızı yapın, gelin" dediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title