Haberler

Validen Muhtarlara Türk Bayrağı Ricası

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, köy ve mahalle muhtarlarına Türk bayrağının bakımı için ricada bulunarak, “Türk bayrağını yırtık, soluk ve eskimiş olarak göndere çekilmemesi konusunda gerekli hassasiyeti bekliyorum” dedi.

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, köy ve mahalle muhtarlarına Türk bayrağının bakımı için ricada bulunarak, "Türk bayrağını yırtık, soluk ve eskimiş olarak göndere çekilmemesi konusunda gerekli hassasiyeti bekliyorum" dedi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda mahalle ve köy muhtarlığına seçilenlerle ilgili olarak Bolu Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014 yılı Muhtar Hizmet İçi Eğitim Programının ilki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi. Bolu ili merkez ilçeye bağlı tüm köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı hizmet içi eğitim toplantısının açılış bölümünde konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, yırtık ve soluk Türk bayraklarının muhtarlıklar önünde dalgalanmaması için uyarı yaptı. Muhtarlara seslenen Keskin, "İçişleri Bakanlığı'nın genelge ve emirleri doğrultusunda sizleri bilgilendirmek amacıyla hizmet içi eğitim programı hazırlayarak uygulamaya koyduk. Bu ilk toplantımızda müdürlerimiz, sizlerin de bilmesi gereken mevzuatlar ile ilgili detaylı bilgiler verecekler. Ben özellikle Sayın Valimizin de üzerinde önemli durduğu Türk bayrağının kullanılması ile ilgili konuya değinmek istiyorum. Muhtarlarımızın Türk bayrağını yırtık, soluk, eskimiş olarak göndere çekilmemesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum. Mera ve yaylalara yapılan inşaatlar konusunda yasalar ve valilik emir ve talimatlarına göre hareket edilmesini bekliyorum. Köy karar defterleri ile gelir ve gider defterlerinin tutulmasında gereken özenin gösterilmesini talep ediyorum. Köy Kanunu ve ilgili kanunlarla muhtarlara verilen görevleri zamanında yerine getirmelerini, yol, su, kanalizasyon konusunda Özel İdare ve Köyleri Hizmet Götürme Birliği ile işbirliğinde gerekli çalışmaların yapılmasını, yapılan yardımların amacı doğrultusunda kullanılması konusunda titizlik gösterilmesini temenni ederek, hizmet içi eğitimin hayırlı uğurlu ve başarılı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

2014 yılı Muhtar Hizmet İçi Eğitim Programının ilk toplantısında, İl Mahalli İdareler Müdürü Kemal Özçelik tarafından muhtarlara Türk Bayrağı Kanunu, Tüzüğü ve Yönetmeliği, 442 Sayılı Köy Kanunu, Köy İdareleri Hesap Talimatı, 4541 Sayılı Kanun ve ilgili Yönetmeliklerle Muhtar ve İhtiyar Meclisi/Heyeti üyelerine verilen görev, yetki ve sorumluluklar anlatıldı. Ayrıca köy ve mahalle muhtarları tarafından düzenlenen ve onaylanan belgeler, 4483 Sayılı Kanunun Muhtarları ilgilendiren hükümleri ile 3091 Sayılı Kanunun Muhtarları ilgilendiren hükümleri hakkında gerekli bilgiler verildi ve söz konusu mevzuatla ilgili gerekli dokümanlar dosya halinde muhtarlara dağıtıldı. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Keskin Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title