Haberler

Validen Muhtarlara "Kadına Şiddetle Mücadelede Destek" Çağrısı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kadına yönelik şiddetle mücadelede muhtarlardan destek istedi.

Şentürk, Valilik Toplantı Salonu'nda köy muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, muhtarların bulundukları yerlerde mülki idare amirlerinin adeta eli kolu olduğunu söyledi.

Muhtarlardan köylerinde yapılan çalışmalara ilişkin eksiklikleri ve ihtiyaçları kendisine ya da ilgili makamlara bildirmelerini isteyen Şentürk, "Sizden istirham ediyorum, köyünüze yapılan hizmetleri lütfen takip edin. Kamçılı, çizmeli köy ağası zihniyetiyle değil, (zaten onu yapmazsınız, o zihniyet artık toprağa karıştı) daha çok kamu görevlisi gözüyle inceleyin ve bana haber verin" dedi.

Şentürk, kadına yönelik şiddetin kırsal kesimde çok daha fazla olduğunu tahmin ettiğini belirterek, "Bu toplantıya gelmeden evvel bile 3-4 kadın için çağrılı sistemli koruma tahsisi yaptık. Kadının hayatı tehlikede, devlet onu koruma altına alıyor ve istediği zaman polis gönderiyoruz. Her gün aşağı yukarı bu karardan 3 ya da 4 tane imzalıyorum. Bu asırda kadına karşı şiddet bir yüz karasıdır. Hangi erkek eşini döver biliyor musunuz? Aciz, zayıf, korkak, kişiliksiz insanlar eşini döver. Muhtarlarımızın özellikle kadına karşı şiddet konusunda duyarlılık göstermesini istirham ediyorum çünkü kadına karşı şiddet burada yoğun olarak gördüğüm bir hadise" diye konuştu.

Öğretmenler ve imamlarla bu meselenin üzerinde mutlaka durulması gerektiğini vurgulayan Şentürk, "Kadına şiddet olayının ortadan kaldırılmasını istiyorum. Mevlana, 'kadın Allah'ın nurudur' diyor. Niçin? Cenab-ı Rabbil Alemin, tecellisine onu ortak ediyor, anne yapıyor. Allah, onun rahminde insan yaratıyor. Onun için kadın, Allah'ın nurudur, dayak yiyecek insan değildir, himaye ve baş tacı edilecek bir varlıktır. Önce kendimiz bu konuya dikkat edelim, sonra da köyümüzdekilerin dikkatini çekelim" ifadelerini kullandı.

"Fakir, fukara, yetim ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkın"

Şentürk, fakir, garip, yetim, öksüz, dul ve engellilerin artık devletin himayesi altında olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskiden delisi olan sokağa bırakıyordu, hastası olan 'aman bize gelmesin de kime giderse gitsin' diye düşünüyordu ama şimdi Allah'a şükür devlet, engelli vatandaşlarımıza bakanlara ciddi bakım ücreti ödüyor. Bu uygulamaları bilin ve vatandaşa öğretin. Kendilerine sunulan imkanlardan yararlanmalarını sağlayın. Öyle fakir, fukara vardır ki muhtaç olduğu halde Anadolu insanındaki mahcubiyet sebebiyle ilgili yerlere müracaat etmez. Esas sizin takip edeceğiniz insanlar onlardır. Bu tür insanları takip edin, alın getirin ve müracaatlarını sağlayın."

"Bir fakir, hasta ıstırap çekiyor ona şifa olunmuyor ya da ilaç alınmıyorsa öbür dünyada ben bu mesuliyeti kabul etmem" ifadesini kullanan Şentürk, "Böyle bir durumda, 'Yarabbi benim günahım yoktur, muhtar bunu bana getirmedi, bilgi vermedi' derim. Bu sözümle neyi kastediyorum, sizin de benim üzerimde de kul hakkı vardır. Onun için fakir, fukara, yetim ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkın" dedi.

Vali Şentürk, muhtarlardan köy sakinlerine kız çocuklarının okutulması ve ağaçlandırmanın önemini anlatmalarını, son günlerde gündemde olan bonzai tehlikesine karşı da gençleri uyarmalarını istedi. - Kırşehir

Kaynak: AA / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Necati Şentürk Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title