Haberler

Validen Karla Mücadele Ekibine Baklava

Bingöl Valisi Taşyapan, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açan özel idare personeline baklava ikramında bulundu.

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında karla mücadele çalışması yürüten il özel idare personeline baklava ikram etti.

Vali Taşyapan, Yamaç grup köy yolunda devam eden karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplere başarılar diledi.

Yaz aylarında içme ve sulama sularında sıkıntı yaşanmaması için kar yağışının sevindirici olduğuna işaret eden Taşyapan, geçen sene içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını anımsattı.

Taşyapan, özel idare ekiplerince il genelindeki 273 köy yolunda karla mücadele çalışması yürütüldüğünü, kapanan yolların belirlenen program dahilinden ulaşıma açıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bu yıl sevindirici bir şekilde iyi bir kar yağışı aldık. Tabi bunun da getirdiği bir takım sonuçlar oluyor.  İlk kar yağışının ardından bir kısım yolları açmıştık, tekrar yağış oldu ve yine yollar kapandı.  273 köyümüzde karla mücadele çalışmasını yapıyoruz.  Bugün sabah itibarıyla 100 köy yolumuz ulaşıma kapalı ve onları açmak için de 13 ekiple birlikte çalışıyoruz. Tipi nedeniyle çalışmalarımız biraz zor yürüyor."

Taşyapan, acil durumlarda bütün imkanları seferber ederek, kapalı yolları ulaşıma açıklarını vurgulayarak, "Hava açmaya başladı ve böyle devam ederse birkaç gün içerisinde ulaşıma kapalı olan bütün köy yollarımızı açmış olacağız.  Vatandaşlarımız haklı olarak sabırsızlanıyorlar. Ama onlardan sabır ve anlayış bekliyoruz" dedi.

Bir süre greyder kullanan Taşyapan, çalışanlara baklava ikram etti.

Mehmetçiğe moral

Vali Taşyapan, aynı güzergahta yer alan Yamaç Jandarma Karakollu'nu ziyaret ederek, burada vatani görevini sürdüren askerlerle bir araya geldi. Bir süre askerlerle sohbet eden Taşyapan, askerlerle fotoğraf çektirdi.

Taşyapan'ın ziyaretine İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık eşlik etti. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title