Haberler

Ordu Valisi: Altın Madenini Protesto Edenler Bölge Halkı Değil

Güncelleme:

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesinde özel bir firma tarafından kurulması planlanan altın madenini protesto edenlerin çoğunluğunun bölge insanı olmadığını belirtti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesi Bahçeler Mahallesi'nde özel bir firma tarafından altın madeni kurulmasını protesto edenlerin çoğunluğunun bölge insanı olmadığını belirtti.

Vali Balkanlıoğlu, yörede zengin altın yatakları olduğunu, bunların ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirterek, "Millet olarak biraz fedakar davranmamız gerekiyor. Çünkü yer altı kaynaklarımızın değerlendirilmesi lazım" dedi.

Türkiye'nin yer altı zenginliği olan bir ülke olduğunu, bu sebeple bu zenginliğin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşların bu konuda fedakarlık göstermesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin büyüyüp gelişme ve değişmesi için enerji ihtiyacı duyduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, yer altı kaynaklarının da çıkarılarak ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

"YER ALTI KAYNAKLARIMIZ ZENGİN"

Elektrik elde etmek amacıyla termik ve nükleer santrallere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, dünyanın gelişmiş bir çok ülkesinde onlarca hatta yüzlerce nükleer santraller olduğunu vurguladı. Ordu'da 24 saat elektrik kesilse insanların isyan edeceğini, "elektrik üretmek için nükleer ve termik santral olmasın ama elektrik olsun" denilmeyeceğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Yani hem elektrik isteyeceksiniz ama hem elektrik üretmek için bir şey yapılmasın diyeceksin, bu olmaz. Millet olarak biraz fedakar davranmamız gerekiyor. Çünkü yer altı kaynaklarımızın değerlendirilmesi lazım. Dünyayı en fazla kirleten ülkeler bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleridir. Bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri zamanında çevreyi, havayı, dünyayı en fazla kirleten ülkeler" diye konuştu.

"FATSA'DA ZENGİN ALTIN YATAKLARI VAR"

Fatsa'daki altın madeni aranan bölgede zengin altın yatakları olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, burada protesto yapan insanların büyük çoğunluğunun yöre insanı olmadığını ve dışarıdan geldiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Ben firma ile görüştüm, teknolojinin ulaştığı son sistemi kullanacaklarını, asla çevreye zarar vermeyeceklerini söylediler. Ancak burada samimiyetle endişesi olan insanlar varsa da, bazı aşırı uçlarda buralara gelerek kendilerine yer bulmaya çalışıyorlar. Orada protesto eyleminde bulunan insanların büyük bir bölümü yöre halkından değil dışarıdan geliyorlar. Yöre halkını yönlendirmeye çalışıyorlar. Yani Türkiye bu yatırımlardan mahrum kalsın, gelişmesin, güçlenmesin, sürekli dışarıya muhtaç hale gelsin istiyorlar. Tabi açlık sürekli kargaşa anlamına geliyor. Aç insanları istismar etmek kandırmak daha kolay. Türkiye gelişirse herkesin işi olursa bu insanları kandırmak zordur. Şimdi bu bölge kalkınmasın, gelişmesin, sıkıntıya düşsün niyetleri de olabiliyor. Bunların içinde gerçekten halk için çevre için endişe duyan varsa bizimle iletişim kurabilirler. Bir vatandaşın tırnağı kırılırsa, bir kuşun kanadına zarar gelirse önce ben karşı çıkarım." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Mustafa Kaşık:

Türkiyedeki hemen hemen bütün altın madenlerini biliyorum. Hem çalışan hem köylü hemde yatırımcı mutlu bu yaygara neden? Asıl tarım arazilerine koca koca apartmanlar dikiliyor, tarım alanları yok oluyor. Bunu kimse umursamıyor.

8
0
yanıtYanıtla
AYŞE GENİŞ:

Doğaya ve yaşam alanlarına zarar verecek faaliyetlere tepki göstermek insanoğlunun en doğal hakkıdır. Ancak bu tepkide bilinçli ve samimi olmak gerek. Her türlü teknolojiye, her türlü yatırıma karşı olmak. Bu çağda kabul edilebilir değil. Böyle bir zihniyet olamaz. Yeraltı madenlerimiz zenginliğimizdir. Doğru teknoloji ile çevreye zarar vermeden değerlendirilmelidir. Keşke doğal gazımız ve petrollerimizde olsa.

0
0
yanıtYanıtla
MESUT BİRLER:

Sayın İrfan Balkanlıoğlu Afyon Valisi iken Amerikalı Firmanın isteğini RESMİ GÖRÜŞ YAZISI diye Ankara ya yazıp Türk yatırımını iptal etmişti. İptal ettiği kamu arazisini Amerikalı Firmaya vermek için komisyon kurdu. Valinin Okyanus Ötesi FİRMA İLE ÇIKAR İLİŞKİSİ ülkesine yatırım yapmak isteyen gurbetçilere EMSAL KARAR gibi. Yatırım için vali sizi mi çağırıyor? Gerisi mi? Vali ÇIKAR İLİŞKİSİNDE. . . Vali mahkemeyi kaybetti ama bir şey olmuyor. Olan Türk Yatırımcıya oluyor. Vali biliyor…

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title