Haberler

Validen Acı İtiraf

Ordu Valisi Orhan Düzgün, okullarda öğretim yapıldığını ancak eğitim kısmının unutulmaya başladığını dile getirerek, "Okullarımız çocuklarımızı sadece sınavlara hazırlayan, onları sadece iyi bir meslek sahibi yapmaya çalışan kurumlar haline dönüşmüş durumda. İyi bir meslek sahibi olmak çok önemli ama ondan daha önemlisi iyi bir insan olmaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi kapsamında, 'Okul-Kurum Kategorisi' ve 'Ekip Kategorisi'nde dereceye giren okullara düzenlenen törenle ödülleri verildi. Toplam Kalite Yönetimi 'Ekip Kategorisi'nde dereceye giren okullar için Saray Mahallesinde bulunan Gazi İlköğretim Okulunda, 'Okul-Kurum Kategorisi'nde dereceye giren okullar için Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Her iki okulda düzenlenen törenlere, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Abdullah Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Şube Müdürü Musa Erdem, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Gazi İlköğretim Okulunda düzenlenen törende okul yönetimi ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince ortaklaşa yürütülen ve risk altındaki çocukların topluma entegrasyonunu sağlamayı amacıyla 'Üşüyen Ellerin Alkışları' adlı proje uygulamaları hakkında Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Funda Sağesen Bardak tarafından katılımcılara bilgi verildi.

"OKULLARDA TALİM VAR"

Törende bir konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün, okulların artık çocukları sadece sınavlara hazırlayan, onları sadece iyi bir meslek sahibi yapmaya çalışan kurumlar haline dönüştüğünü, iyi bir meslek sahibi olmaktan daha çok iyi bir insan olmanın önemli olduğunu söyledi. Vali Düzgün, "Okul denilince eğitim ve öğretimin bir arada yapıldığı mekan akla geliyor. Eski adıyla talim ve terbiye. Ama son yıllarda terbiye kısmını, eğitim kısmını unuttuk. Sadece talim kısmını yani öğretim kısmını okullarımızda daha çok ön planda tutuyoruz. Okullarımız çocuklarımızı sadece sınavlara hazırlayan, onları sadece iyi bir meslek sahibi yapmaya çalışan kurumlar haline dönüşmüş durumda. İyi bir meslek sahibi olmak çok önemli, ama ondan daha önemlisi iyi bir insan olmak. Bu okulumuzda da çocuklarımıza iyi bir insan olmaya yönelik çalışmaların olduğunu görmek beni gerçekten son derece memnun etti. Toplum Destekli Polislik hizmetini yürüten polislerimizle beraber ortaklaşa yapılan, sonuçları güzel ama kolay olmayan zor bir çalışma olduğunu biliyorum. İnsanları eğitmek, çocukları eğitmek gerçekten kolay bir iş değil. Bunu okulumuzdaki öğretmenler, rehber öğretmenlerimiz ve Toplum Destekli Polislik hizmetini yürüten polislerimizle beraber başarıyla uygulamışlar. Projeyi uygulamak önemli, ama yaşatmak daha da önemli. Çocuklarımızın bu projede belirlenen ilkelerden ayrılmadan, yeni çocuklarımızla beraber bu çalışmaları devam ettirmeniz gerekiyor" diye konuştu.

MÜDÜRLERE KALİTE PLAKETLERİ

Konuşmaların ardından, Toplam Kalite Yönetimi İl Değerlendirme Komisyonunca 'Ekip Kategorisi'nde birinci seçilen Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Tomakin'e Vali Orhan Düzgün, ikinci seçilen Kabataş Osman Özyurt İlköğretim Okulu Müdürü Mesut Sezgin'e Vali Yardımcısı Abdullah Demir, üçüncü seçilen Ünye Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdürü Eyüp Kadir Çaloğlu'na İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından plaket ve başarı belgesi verildi.

Cumhuriyet Mahallesindeki Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler Okuluna geçen Vali Orhan Düzgün ve beraberindekiler, burada düzenlenen Toplam Kalite Yönetimi "Okul-Kurum Kategorisi" ödül törenine katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Düzgün, okul yöneticilerini, öğretmenleri ve yardımcı personelleri başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, "Mimar Oktay Uğurel İşitme Engeller Okulu sahasında Türkiye'de örnek gösterilen okullardan birisidir. Geçtiğimiz yıllarda da almış olduğu ödüller, başarılı çalışmalar bunun göstergesidir. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde başarılı çalışmalarını devam ettirir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Toplam Kalite Yönetimi İl Değerlendirme Komisyonunca "Okul-Kurum Kategorisi"nde birinci seçilen Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Bekar'a, ikinci seçilen Kabataş-Beylerli İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yaşar'a ve üçüncü seçilen Gölköy Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürü Cengiz Sarıyer'e plaket ve başarı belgeleri verildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Düzgün Kabataş Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title