Haberler

Validebağ Devlet Hastanesi Depreme Karşı Güçlendirildi

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yüksek derecede risk taşıması nedeniyle güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirildi.

İPKB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, İstanbul'daki tüm hastane ve sağlık kuruluşlarının fizibilite çalışmaları, ardından, güçlendirme veya güçlendirilmesi uygun olmayan binaların yeniden yapımı ile ilgili çalışmalar 2006'dan bu yana sürdürülüyor.

Olası bir depremde yüksek derecede riskli olması ve fiziki olarak hastane standartlarının gerisinde kalması nedeniyle Üsküdar'daki Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, depreme karşı güçlendirilerek daha güvenli hale getirildi.

Binada 6 ameliyathane, acil servis, yoğun bakım üniteleri, görüntüleme merkezleri, poliklinik hizmetleri, 100 yatak kapasitesi ile her türlü inşaat, mekanik ve elektrik altyapıları tamamlandı. Çalışmalar sona erdiğinde, tamamına yakını tek kişilik, içerisinde tuvalet, banyo olan ve nitelikli oda formatında yenilenen hastane, vatandaşların hizmetine sunulacak.

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan hastane, 1 yıl 5 ay süren güçlendirme çalışmalarının ardından bir süre sonra tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Validebağ İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title