Haberler

Vali Zülkif Dağlı Şehit Yakınları ile Bir Araya Geldi

Vali Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlenen yemekte şehit yakınları ile bir araya geldi.

Vali Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlenen yemekte şehit yakınları ile bir araya geldi. Vali Dağlı burada yaptığı konuşmada, bir nebze de olsa vefa borcunu ödemek için kurum ve caddelerde şehitlerimizin isimlerine öncelik verileceğini söyledi.

Vatan savunmasında terörle mücadelede evlatlarını şehit veren Düzceli şehit yakınları bugün Vali Zülkif Dağlı ile tanışma yemeğinde bir araya geldi.

Vali Dağlı organizasyonda tüm şehit yakınları ile tek tek tokalaşarak hatırlarını sorarken, yemek, İl Müftüsü Selami Emen eşliğinde tüm şehitlerimiz için yapılan dua ile başladı.

Yenilen yeğin ardından bir konuşma yapan Vali Zülkif Dağlı "Şehitlerimizin bize emaneti; değerli şehit aileleri, şehit anneleri, şehit babaları, şehit eşleri ve şehit çocuklarımız bir ay gibi bir süre oldu görevime başlayalı. Bundan sonra ki süreçte de İnşallah sizleri evlerinizde ziyaret edip daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. Değerli şehit ailelerimiz; Yığılca ilçemizde son şehidimizi ebedi istinatgahına uğurladık. Ailesi de burada, acılarımız daha çok taze, ancak dayanmak zorundayız, sabretmek zorundayız. 15 Temmuz Şehidimizin ailesi de burada sizler gibi. Gölbaşında 15 Temmuz gecesinde şehit olan polis kardeşlerimizden bir tanesiydi. Memleketimizin nasıl süreçlerden geçtiğini hep birlikte gördük ve milletimize, devletimize kastedenlerin hepsinin aynı mecralara aynı yerlere bağlı olduğunu; fakat değişik isimler değişik adlar altında, gerek PKK gerek FETÖ gerek İŞİD adı altında olsalar bile sonuçta aynı yerlere bağlı olduğunu aynı yerlerden talimat aldıklarını ve milletimize nasıl kastettiklerini hep birlikte müşahede etmiş olduk. Düzce ilimizde de bundan böyle mümkün oldukça şehit kardeşlerimizin isimlerini kamu kurumlarımıza, caddelerimize vermek için öncelik göstereceğiz. Amacımız hiç olmazsa bizim onlara olan borçlarımız bir nebzecik de olsa ödeyebilir miyiz şeklinde. Bizde şahadet kavramı var. Bu çok önemlidir. Şahadet kavramı olmasa herhalde bizi teselli edecek şeylerimiz çok az olurdu. Eş acısı, evlat acısı, baba acısı çok zor. Ama bizi teselli eden onların ebedi istinatgahlarında bizi şahadet mertebesi ile karşılayacak olmalarıdır. Bundan böyle zaman zaman bir araya geleceğiz, evlerinizde sizleri ziyaret edeceğiz. Şehitlerimize olan borcumuzu elimizden geldiği kadar ödemek için çaba sarf edeceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlere de sabır ve metanet diliyorum. Ailelerimize başsağlığı diliyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zülkif Dağlı Selami Emen Düzce Yerel Haberler

title