Haberler

Vali Zahteroğulları Teog Birincilerini Ödüllendirdi

Güncelleme:

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında İlimizden 120 sorudan 120'sini yaparak Türkiye 1'nciliğini paylaşan 8 öğrenci ile bir araya gelerek başarılı öğrencilere hediyeler verdi.

Valilik Abant Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Okul Müdürleri, Okul Aile Birlik Başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

TEOG Sınavında tüm soruları doğru olarak yapan öğrencilerle bir araya gelen Vali Zahteroğulları yaptığı açıklamada, "Bir çok toplantı yapıyoruz. Ama bu toplantı en mutlu olduğum basın toplantısıdır. Sizlerle çocuklarımızın başarısını paylaşmak istiyoruz. Benim vali olarak elbette farklı görevlerim var. Yeni projeleri zaman zaman duyuruyoruz, gündeme getiriyoruz. Bizim asli görevimiz kamu hizmetlerinin daha kaliteli ve daha verimli sunulmasını sağlamaktır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da daha önceki valilerimiz de yapmıştır şüphesiz ben göreve geldiğimden bu yana arkadaşlarla bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Tabi bu kamu hizmetlerinin başında sağlık, eğitim gibi kamu hizmetleri geliyor. Hep diyoruz. Bolu'da her şey var, başarının da olması lazım. Bolu'nun eğitimde Türkiye sıralamasında çok daha ön sıralarda olması lazım. Arzu ettiğimiz yerde olmaması bizleri çok üzen hususlardan bir tanesidir. Geldiğimiz günden beri neler yapabilir diye çalışmalar yapıyoruz. Okul müdürlerimizle, öğretmenlerimizle, Okul Aile Birlikleri ve velilerle zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Öğretmenlerimiz hem sene başında hem sene sonunda zümre toplantısı yaptılar. Geçmiş yılların sonuçlarını her bir okulumuz değerlendirdi. Her bir dersten okulun durumu nedir diye bunun değerlendirmesini yaptılar. Türkiye'de ilk defa bir ilde öğretmenlerle, zümre başkanlarıyla Milli Eğitim Bakanımız toplantı yaptı. Bunların hepsi çıtayı nasıl yükseltebiliriz, eğitimin kalitesini nasıl artırabiliriz. Akademik başarı tek başına bir başarı değil. Bunun farkındayım. Eğitimin çocuklarımızın davranışlarından, iyi yurttaş olmalarından tutup ta iyi kariyer yapmalarına kadar hepsini içeriyor. Ben Bolu'daki okulların durumunu ve eğitimini sadece sınav sonuçları ile ölçmüyorum. Ben çocuklarımızdan böyle bir başarı bekliyordum. Benim için sürpriz olmadı ama böyle bir sonucu görmekten de son derece mutluyum" ifadelerine yer verdi.

Bolu Valisi Zahteroğulları, geçen sene ile bu sene arasındaki başarı oranlarını şu şekilde ifade etti: "Geçen sene ile mukayese ettiğimizde bu sene çocuklarımızdan 120 sorunun tamamını doğru olarak yapan 8 evladımız var. Onlar şu an aramızda. Gözleri de pırıl pırıl parlıyor. Öncelikle onları da kutluyorum. 16 öğrencimiz 120 sorudan 1 yanlış yapmış. 26 öğrenci 120 sorudan 2 yanlışı var. 21 öğrencimizin 120 sorudan 3 yanlışı var. Sonuç olarak 100 üzerinde net yapan öğrenci sayısı 599'dur. Toplam 3 bin 800 öğrencinin 599'u 100'ün üzerinde net yapmış. Bu demek oluyor ki bu öğrencilerimiz Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu liseleri gibi okullardan en iyilerinde okuyabilecekler. Geçen sene bu rakam 353 kişiydi. Yani neredeyse 2'ye katlamışız. Geçen sene 120 soru üzerinden 120 soruyu doğru yapan çıkaramamışız. Bize mutluluğu yaşatan yavrularımıza çok teşekkür ediyorum. Ailelerine, öğretmenleri ve yöneticilerimize hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu başarının devamlı olmasını diliyorum. İnşallah üniversite sınavında da aynı başarıyı göstereceğimize inanıyorum. Gelecek sene daha iyi sonuçlar görmeyi diliyorum" dedi.

Elde edilen bu başarının sadece son 1 yılın başarısı olmadığının altını çizen Vali Zahteroğulları, "Bu yılların başarısıdır. Bu sene belki bu başarıyı daha üst düzeye çekecek katkılarımız olmuştur. Yani her şey çok kötüydü de bir sene de gelen bir başarı ortada yok. Eğer öyle bir şey demiş olursak yılların emeğine haksızlık etmiş oluruz" dedi.
Vali Zahteroğulları'nın konuşmasının ardından TEOG Sınavı ve Bolu İl sonuçları hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, "Bu sene TEOG sınavı 8.sınıflarımızda okuyan 3784 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığının ülkemiz genelinde Aradan geçen yaklaşık iki aylık bir süreden sonra Milli Eğitim Bakanlığımız TEOG Sınav sonuçlarını açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu sınav sonuç analizleri incelendiğinde geçen yıla göre ilimizin, Derslere göre ağırlıklı puan ortalaması 400 puandan 414 puana yükseldiği, dolayısıyla 14 puanlık bir artış olduğu görülmektedir. Bu artış önemli bir artıştır. Geçen yıl soruların tamamını doğru cevaplayan öğrencimiz bulunmazken, bu yıl 50.Yıl İzzet Baysal Ortaokulundan 5 öğrencimiz, Özel Gürtan Ortaokulundan 2 öğrencimiz, Özel Fatih Ortaokulundan 1 öğrencimiz olmak üzere toplam 8 öğrencimiz soruların tamamını doğru olarak cevaplandırmıştır. Bunun dışında, 16 öğrencimiz 120 sorudan 119 soruyu, 26 öğrencimiz 118 soruyu, 21 öğrencimiz 117 soruyu, 29 öğrencimiz 116 soruyu doğru cevaplamıştır. Bu öğrencilerimizde ilimizde ilk 100'e giren öğrencilerimiz olmuştur. Diğer bir yaklaşımla sınavda ilk 100 öğrencimizin en fazla 4 yanlış cevabı çıkmıştır. 100 ve üzerinde net doğru cevabı olan öğrenci sayımız geçen yıl 353 iken, bu yıl 599 öğrenciye yükselmiştir. Bu da %70 oranında bir artış olduğunu göstermektedir" dedi.

Daha sonra Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, TEOG Sınavında İlimizden 120 sorudan 120'sini yaparak Türkiye 1'nciliğini paylaşan 8 öğrenciyi, ailelerini ve öğretmenleri tek tek kutlayarak öğrencilere başarılarının devamını diledi ve başarılı öğrencilere hediyelerini verdi ve bol bol fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Eru Türkiye Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title