Haberler

Vali Yurdakul'dan Değerlendirme Toplantısı

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 2014 yılının Bitlis için yatırım, istihdam ve kalkınma yılı olacağını söyledi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 2014 yılının Bitlis için yatırım, istihdam ve kalkınma yılı olacağını söyledi.

Bitlis Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Al ile birlikte Bitlis İl Özel İdare Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelerek geçtiğimiz hafta İstanbul Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Bitlis Valisi Yurdakul, Bitlis adına açılan standın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Fuarın çok olumlu geçtiğini söyleyen Vali Yurdakul, özellikle yatırımcılarla yapılan görüşmelerin çok olumlu geçtiğini dile getirerek 2014 yılının Bitlis için yatırım, istihdam ve kalkınma yılı olacağını vurguladı.

Bitlis'in 3 gün boyunca EMITT fuarında her yönüyle tanıtıldığını anlatan Yurdakul, "Geçen hafta itibariyle Türkiye'deki diğer vilayetlerle birlikte ilimizin tanıtımı için EMITT'te yerimizi aldık. 3 gün boyunca ilimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini vatandaşlarımız ve yurt dışından gelen sektör temsilcileriyle paylaşabilmek için orada bulunduk. 1 haftalık zaman diliminde özellikle Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altınbaş ile bölgedeki alternatif jeotermal alanlarında enerji ve benzeri yatırımlar için istişarede bulunduk. Kendilerini heyetleriyle birlikte ilimize davet ettik. Şubat ayı içerisinde bu heyet ilimizi ziyaret edecek" dedi.

"2014 BİTLİS İÇİN YATIRIM VE KALKINMA YILI OLACAK"

Fuar boyunca çeşitli iş adamları ile görüşmeler yapıldığını ve bu görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini ifade eden Yurdakul şöyle konuştu:

"Aynı zamanda Tatvan ilçesi Kavar bölgesinde bir yerel kalkınma modeli olan kırsal kalkınma projesini finanse eden FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile de bir görüşmemiz oldu. Bize bölgedeki rüzgar ve güneş enerjileriyle ilgilendiklerini ilettiklerinde onların heyetlerini özellikle HES, rüzgar ve güneş enerjileri için Bitlis'e davet ettik. Daha sonra Gürmen Holding ile enerji santralleri konusunda bir görüşmemiz oldu. Bizim 5 yılda 5 yıldızlı 5 otel ve 5 bin kişiye istihdam sloganımız vardı. Turizm planımız çıkar çıkmaz, Greenpark ve Oruçoğlu gruplarına tahsislerimizi yapıp, bu iki otelde bin 500 civarında istihdam düşünüyoruz. Güral, Limak ve Eren Holdingleri ile kalan üç otelimiz için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu uzun bir süreçtir. Ama biliniyor ki bu bölgede istihdama en hızlı girebileceğimiz sektör otelcilik ve turizm sektörüdür. Eskiden demir-çelik, şişe-cam fabrikaları gibi fabrikalar yapılırdı. Ama artık öyle bir şey yok. Tamamen yerel dinamiklerle bunu gerçekleştirmek istiyoruz."

"KOBİ DESTEK ÇAĞRIMIZI BAKANIMIZ CEVDET YILMAZ İLE BAŞLATTIK"

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) KOBİ'lere sağladığı yeni ürün geliştirme teşvik yatırımlarının destek çağrısını İstanbul'da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı bir toplantıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Yurdakul, "Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile özellikle son dönemdeki KOBİ'lere, yeni ürün geliştirme teşvik yatırımlarıyla ilgili DAKA Yönetim Kurulu Başkanı olarak otelde bir çağrı yaptık. 100'e yakın Vanlı, Bitlisli, Hakkarili, Muşlu arkadaşlarımız bizimle birlikteydi. Sadece bölgedeki yatırımcıları değil, İstanbul'da bulunan iş adamlarımızı bölgeye yatırım için davet ettik" diye konuştu.

"DOĞU OKUYOR PROJEMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU"

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Ahmet Eren tarafından finanse edilen ve Bitlis Valiliği tarafından yürütülen 'Doğu Okuyor Projesi'nin Türkiye birincisi olduğuna değinen Veysel Yurdakul, "Önümüzdeki günlerde İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin de katılacağı bir gece düzenleyeceğiz. Bu proje şahsında Bitlis'in bir çıkışı ve gala gecesi olacak. Hanımefendinin olacağı o geceye de Bitlisli hemşehrilerimizi, derneklerimizi bekliyoruz" dedi.

"HEDEF KENTTE 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAK"

Nemrut kalderasında bulunan termal suyun çıkarılarak bölgenin hizmetine sunulacak olan projede protokol imzasının Ankara'da atılacağını vurgulayan Vali Veysel Yurdakul sözlerini şöyle sürdürdü:

"27 Şubat'ta İzlanda Enerji Bakanı, Türkiye Enerji Bakanı ve Zorlu Holding ile Ankara'da protokol imzalamayı düşünüyoruz. Bitlis'in termal turizminde önemli bir rol üsteleneceği proje çok uzun bir yol olacak. Uzun vadeli bu projenin tam olarak hayata geçmesiyle 5 bin kişiye istihdam alanı sağlamış olacağız. Bunun dışında Aytemiz Grubu ile görüşmelerimiz oldu. Onların zaten bu bölgede ruhsatları vardı. Görünen o ki Türkiye'de enerji üzerine yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcılar zaman içerisinde buraya yönelecek. Biz günün sonunda bir işsiz vatandaşımızı bile istihdam etmiş olursak amacımıza ulaşmış olacağız. Amacımız bu şehirde bulunan 10 bin işsiz vatandaşımıza iş olanağı sağlamaktır. Bu tür projeler bir değişim ve dönüşüm için zaman istiyor. İstanbul'da beş yıllık çalışmaların getirdiği tecrübe ve çevremiz var. O çevremizle görüşmelerimiz devam ediyor. Eren Holding ile tekrar bir araya geldik. Kendilerinin BETAV ile birlikte Tatvan'da 500 kişilik bir yurt projeleri var. Kısacası kafamızda ki bütün projeleri bu bir hafta içerisinde Türkiye'nin büyük enerji gruplarıyla görüşmelerimizi yapmış olduk. Bu süre zarfında büyük holdinglerin dikkatini çekmek istiyoruz. Bitlis'in tarihi varlığı, doğal varlığı yetişmiş insan gücü, inanç turizmini duyurmak istiyoruz. Jeopark için ilk defa EMITT fuarında özel bir stant açtık. En az Bitlis standı kadar dikkat çeken bir yönü vardı. İnşallah jeoparkın içeriğini doldurmak için arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz." - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Cevdet Yılmaz İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title