Haberler

Vali Yılmaz'dan Kibyra Antik Kenti Kazı Evine Ziyaret

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti kazı evini ziyaret etti.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti kazı evini ziyaret etti.

Vali Yılmaz, ziyarette Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru'dan bilgi aldı.

Yrd. Doç. Dr. Özüdoğru, ziyarette yaptığı konuşmada, kazıların Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde devam ettiğini belirterek, geçen yıl antik kentin UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındığını hatırlattı.

Özüdoğru, antik kentin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yine geçen yıl ören yeri statüsüne alındığını dile getirerek, bu doğrultuda girişe büyük bir karşılama tesisi yapılacağını anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır devam eden kazılarda 11 bin kişilik stadyum ve Odeon'un çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Özüdoğru, "Ülkemizde üzeri çatı ile kapatılmış en büyük yapı olan Odeon'un önündeki Medusa resmi, dünyada tektir. Bu değer, kentin turizm girdisine önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Antik kentte karşılama tesisi kurulacak

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da belli eserlerin ortaya çıkmasıyla birlikte Kibyra'nın cazibe merkezi olmaya aday olduğunu belirtti.

Antik kentin karşılama tesisi ihalesinin 24 Ağustos'ta yapılacağını belirten Vali Yılmaz, "Bundan sonra Kibyra'ya ziyaret gerçekleştirenler, sosyal donatılarıyla beraber belirli ihtiyaçların karşılanacağı bir mekan görecekler." dedi.

Yılmaz, Kibyra'nın hak ettiği yeri bulacağına inandığını belirterek, bunun sadece Burdur'a, Gölhisar'a değil, ülkeye turizm açısından büyük bir katma değer sağlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Özüdoğru Şerif Yılmaz Gölhisar Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title