Haberler

Vali Yerlikaya'dan Belde ve Köylere Ziyaret

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bazı belde ve köylere ziyaretlerde bulundu.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, bazı belde ve köylere ziyaretlerde bulundu. Köylülerle bir araya gelen Vali Yerlikaya, köylülerin sıkıntılarını dinledi.

Vali Ali Yerlikaya il olarak Banarlı beldesini ziyaret etti. Ziyarette Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, İl Mahalli İdareler Müdürü Nasip Ergün ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen de yer aldı. Banarlı Belediye Başkanlığına uğrayan Vali Ali Yerlikaya'ya, Belediye Başkanı Selami Altınay tarafından belde hakkında bilgi verildi. Vali Yerlikaya, Tekirdağ'ın köyleri ve beldeleri ile bir bütün olduğunu, Büyükşehir yasası ile belde statülerini yitirip mahalleye dönüşecek olan beldelerin bundan sonra altyapı ve diğer hizmetlerinin tamamiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından

yapılacağını kaydetti. Daha sonra beldede bir kıraatahaneye uğrayan Vali Ali Yerlikaya, belde sakinleri ile sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Vali Ali Yerlikaya, Banarlı beldesi ziyaretinden sonra bir diğer merkeze bağlı belde olan Karacakılavuz'u ziyaret etti. Vali Yerlikaya ziyaretinde ilk olarak, belediye binası içerisinde yer alan Halk Eğitim Merkezi Dokuma Kursunu ziyaret etti. Burada bir süre zengin motifleri ile ünlü Karacakılavuz dokumalarının yer aldığı bölümleri gezen Vali Ali Yerlikaya, dokumaları yapan kadınlardan dokumalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra belediye başkanlığına ziyarette bulunan Vali Ali Yerlikaya, beraberindekiler ile Belediye Başkanı Ömer Gümüş ve belediye meclisi üyeleri ile bir süre sohbet etti. Beldenin durumu ve belediye çalışmaları hakkında başkan Gümüş'ten bilgi alan Vali Yerlikaya, Karacakılavuz'un verimli topraklar üzerinde üretken bir belde olduğunu belirterek, beldenin özellikle dokuma konusunda ülke çapında yaygın bir üne sahip bir yer olduğunu ifade etti.

Yerlşikaya, sırayla Karahalil, Karabezirgan, Karacamurat,

Kazandere, Kaşıkçı, Taşumurca'ya Selçuk köylerini ziyaret etti. Selçuk Köyü Muhtarı Coşkun Akgün ile oda başkanları ve köylüler tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, köy halkı ile sohbetinin ardından 1989 yılında Şırnak İli Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen İbrahim Eti'nin ailesini de ziyaret etti.

Vali Ali Yerlikaya daha sonra Yukarıkılıçlı Köyünde 'Kaz Vakası Şehitleri' Anma Törenine Katıldı

Vali Ali Yerlikaya Yukarıkılıçlı köyü ziyaretinde, 1. Balkan Savaşı sırasında merkeze bağlı Yukarıkılıçlı köyünde, Bulgar askerleri tarafından şehit edilen 43 kişiyi anmak için Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen Kaz Vakası Şehitlerini Anma Törenine katıldı.

Balkan Savaşlarında, Yukarıkılıçlı köyünde yaşanan bu elim olayın üzerinden 100 yıl geçtiğini, ancak halen hafızalarda geride kalan acıları ile tazeliğini koruduğunu ifade eden Vali Yerlikaya,

tarihte yaşanan mücadeleler içerisinde galibiyetler ve mağlubiyetlerin olabileceğini söyledi. Konuşmasının devamında Vali Yerlikaya, "Biz yenerken de yenilirken de hiçbir millete zulmeden bir toplum, millet olmadık" dedi.

Osmanlı'nın hakimiyeti altındaki milletler ile egemenlik kurduğu yerlerde her zaman sevgi ve barış dilini hakim kılmak için çalıştığını ifade eden Vali Ali Yerlikaya, programın düzenlenmesinde emeği geçen köy muhtarı Ahmet Midil ve Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Hüseyin Bayol'a teşekkür etti. Daha sonra beraberindekiler ile Kaz Vakası Şehitliğine giden Vali Ali Yerlikaya, burada şehitleri rahmetle anarak, dua etti.

13.04.2013 13: 46: 49

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karacakılavuz Tekirdağ Banarlı Erkmen Yerel Haberler

title