Haberler

Vali Yazıcı'yı Ziyaret Ettiler

Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gülçin Cömert ve Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat, Vali Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.

Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gülçin Cömert ve Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat, Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde bulunan Antandros antik kentinin gün yüzüne çıkarılması için mücadele eden derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Cömert, "Ortaya çıkan bulgularla antik kentin geçmişinin MÖ 8. yüzyıla kadar uzandığı ortaya çıkıyor. 1989-1995 yılları arasında aralıklarla sürdürülen kurtarma kazılarında ele geçen eserler, Bursa Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir. Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat ve ekibi tarafından, 2001 yılından bu yana farklı alanlarda kazı çalışmaları sürdürülmektedir. Dernek olarak bizler de gönüllü olarak Antandros'un her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkarılması için mücadele ediyoruz." dedi.

Vali Ersin Yazıcı'da ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek, "Edremit Altınoluk Mahallesi sahip olduğu tarihi ve kültürel özelliklerle turizme çok önemli katkıda bulunmaktadır. Kaz Dağı'nın güney eteğinde yer alan Antandros Antik Kenti'nin tanıtım çalışmaları, Balıkesir'in kültür ağırlıklı turizmi için büyük önem taşımaktadır. Kültürel mirasın korunması adına yapılan çalışmalar, hem ulusal hem de uluslararası çapta zengin kültürün korunmasında etkili olmaktadır. Emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Ersin Yazıcı Altınoluk Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title