Haberler

Vali Yavuz'dan Köy Ziyaretleri

Muş Valisi Seddar Yavuz, Kürtlerin hakkını savunduğunu ileri süren terör örgütü PKK'nın bölgeye büyük zarar verdiğini belirterek, "Kürt ismini kirletmeyin.

Muş Valisi Seddar Yavuz, Kürtlerin hakkını savunduğunu ileri süren terör örgütü PKK'nın bölgeye büyük zarar verdiğini belirterek, "Kürt ismini kirletmeyin. Özgürlük, hak, hukuk size yakışmıyor. Katilsiniz, siz öldürmeyi bilirsiniz, bildiğiniz başka bir şey yok." dedi.

Yavuz, Garnizon Komutanı Albay İsmail Şahin, Muş Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve kamu kurum müdürleri ile Varto'ya bağlı Çayçatı, Güzelkent, Çaylar ve Ölçekli köylerini etti.

Vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Yavuz, Çayçatı köyü taziye evinde yaptığı konuşmada, devletin iyi niyetle yürüttüğü Barış ve Kardeşlik Projesi'nin istismar edildiğini söyledi.

Muş'un eskisiyle kıyaslanmayacak ölçüde huzura kavuştuğunu vurgulayan Yavuz, "80 milletvekili aldıktan sonra çukur kazmaya, barikat kurmaya, 'Kürtlerin hakkını savunuyorum diye' evlerine başlarına yıkmaya gerek yoktu, siyaset yapabilirlerdi. Ama siyaset yapmak yerine silahı, şiddeti ve silahı tercih ettiler, her zaman olduğu gibi. Biz zaten bunların böyle olduğunu biliyorduk ama önemli olan bizim bilmemiz değil sizlerin bilmesiydi. Sizler de bunları çok iyi yaşadınız. İyi niyetle devletin yürütmüş olduğu barış ve kardeşlik projesini nasıl istismar edildiğini gördünüz." diye konuştu.

"Kürt ismini kirletmeyin, Özgürlük, hak, hukuk size yakışmıyor. Katilsiniz, siz öldürmeyi bilirsiniz, bildiğiniz başka bir şey yok." diyen Yavuz, terör örgütü PKK'nın 40 yıldan bu yana insanlara zarardan başka bir şey vermediğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Şahin Zafer Aktaş PKK Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title