Haberler

Vali Yavuz: "Çocukları Hedef Alan Bir Yaklaşımla Bu Bölgenin Gidebileceği Bir Yer Yoktur"

Görüntü Dökümü : Toplantıdan genel görüntüler Vali Yavuz'un açıklaması Karne dağıtım töreni Okul çıkışı öğrenciler ve velilerin sevinci Okullarda karne heyecanı Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 600 bine yakın öğrenci karne sevinci yaşadı Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te, ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler, karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Görüntü Dökümü :

Toplantıdan genel görüntüler

Vali Yavuz'un açıklaması

Karne dağıtım töreni

Okul çıkışı öğrenciler ve velilerin sevinci Okullarda karne heyecanı

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 600 bine yakın öğrenci karne sevinci yaşadı

Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te, ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler, karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Van'da 300 bini aşkın öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Koç İlk ve Orta Öğretim Okulunda gerçekleşen karne dağıtım programına Van Valisi İbrahim Taşyapan katıldı. Programda hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da anıldı.

Karne dağıtımının ardından konuşan Vali Taşyapan, bir dönemin daha sonuna gelindiğini belirterek, tüm öğrencileri tebrik etti.

Taşyapan, "Eğitim öğretim biliyorsunuz ki bir süreçtir. Bir defa okumadığınızda bir daha okuma imkanı yoktur. Bu yüzden bu dönem geçmiş oldu. Onun için her dönemi ve dersi çok iyi şekilde değerlendirmeniz gerekir" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Taşyapan, Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl ara tatilde öğrencilere ödev vermeme kararı aldığını belirterek, bunun tatili boş geçirmek anlamına gelmediğini ifade etti.

Taşyapan, "Sizin bu tatili iyi bir şekilde değerlendirmenizi bekliyorum. Daha önceden belirlediğiniz her türlü kitabı okuyun. Kitaplardan öğrenecek çok şey var" dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a da Allah'tan rahmet dileyen Vali Taşyapan, "Bu güzel okulu Van'ımıza kazandıran Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hayatını kaybetti. Ailenin acısını paylaşıyor ve kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Muş

Muş'ta, 128 bin öğrenci karne aldı.

Muş Türk Telekom Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, kentin her zaman Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde örnek şehir olduğunu söyledi.

Bütün öğretmenlerin çocukları güzel bir şekilde eğittiğini belirten Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi daha önce ülkeler yarışırdı. Şimdi yavaş yavaş şehirler yarışmaya başladı. Dolayısıyla bu yeni zihniyet birliğine yavaş yavaş adapte olmamız gerekiyor. Muş olarak rakiplerimizi sürekli takip etmeliyiz. Eğitimde, sağlıkta, kamu yatırımlarında daha iyi bir konuma gelmek için mücadele etmeliyiz" dedi.

Türkiye'de artık kaynak sorunu olmadığını kaydeden Yavuz, ülkenin tarihinden bu yana en güçlü ekonomik düzeyinde olduğunu ifade etti.

Bölgenin sorunlarını mutlak suretle çözeceklerini belirten Yavuz, ekonomik, sosyal, kültürel sorunlara mutlak suretle çözüm getireceklerini kaydetti.

Yavuz, "Bu çözümlerin oluşabilmesi için birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve güven ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyaç var" dedi.

Terör örgütü PKK tarafından Diyarbakır'daki okula yapılan bombalı saldırıya da tepki gösteren Yavuz, şöyle devam etti:

"Karne dağıtım töreninde, çocukları hedef alan bir yaklaşımla bu bölgenin gidebileceği bir yer yoktur. Dolayısıyla bu tür yaklaşımlara hepimizin 'dur, artık yeter' demesi gerekiyor. Bu bölgenin sorunlarını biliyoruz. Çözüm önerilerini de biliyoruz. Ama şunu ifade etmek gerekir ki 412 bin vatandaşımız bu şehirde yaşıyor. 412 bin kişinin sorumluluğu alma vakti geldi. Sorumluluğu bir başkasına ihale ederek, 'başkası bu sorunu çözsün' diyerek yol alamayız."

Belediye Başkanı Feyat Asya ile Milli Eğitim Müdür Cevdet Arslan'ın da birer konuşma yaptığı program, karne dağıtımıyla son buldu.

Bitlis

Bitlis'te, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısında 94 bin 235 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Bitlis Oya Havare İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Ahmet Çınar ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra karnelerini dağıttı.

Öğrenciler de Vali Çınar'a çiçek verdi.

Törende konuşan Vali Çınar, öğrencilerin bir dönem çalışıp yorulduğunu ve tatili hak ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise kentteki 623 okulda 94 bin 235 öğrencinin karne aldığını belirtti.

Hakkari

Hakkari'de 74 bin öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Hakkari 23 Nisan İlk ve Orta Okulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencilerin karnesini dağıttı.

İlde 74 bin civarında öğrencinin karne aldığını belirten Kurtaran, karne dağıtım töreninde kendilerini yalnız bırakmayan velilere teşekkür etti.

Velilere çocuklarını karne ile değerlendirmemeleri uyarısında bulunan Kurtaran, şunları söyledi:

"Bu mutlu günümüzde hepimiz çok yoğun sabırlı bir eğitim öğretim dönemini geçirdik. Bugün de bu dönemin meyvesi olan karnemizi alacağız. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz eğitim bir davranış geliştirme sürecidir. Bu dönem boyunca edindiğimiz bilgileri davranışlarımıza yansıtmışsak iyi bir eğitim almışız. Dönem başındaki bilgimizle şu an ki arasında bir artış varsa demek iyi bir eğitim almışız ve bu eğitimden dolayı da öncelikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Tatil bizim için bir dinlenme dönemi. Ama bu dinlenme döneminde tamamıyla defteri, kitabı kapatmıyoruz. Defterimiz, kitabımız her zaman baş ucumuzda olacak. Özellikle yoğun ders döneminde okuyamadığımız kitaplarımızı bu dönem okuyacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title