Haberler

Vali Yardımcısı Güngör Açıklaması

Vali Yardımcısı Servet Güngör, eğitimin Kahramanmaraş'ın kanayan yarası olduğunu söyledi.

Güngör, Özel İdare Sosyal Tesisler binasında Özel İdare çalışmalarıyla ilgili yaptığı konuşmada, kurum olarak eğitime çok büyük katkı sunduklarını belirtti.

Özel İdare bütçesinden aslan payını eğitim yatırımlarına ayırdıklarını, Kahramanmaraş'ın ihtiyacı olan derslik ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çabanın içerisinde olduklarını ifade eden Güngör, şöyle konuştu:

"Eğer ildeki derslik ihtiyacını giderme adına bir tane öğrencimizin sıkıntısını giderirsek bundan gurur duyarız. Özellikle bu yıl eğitime çok büyük katkı sunduk. Eğitim ve derslik sorunu Kahramanmaraş'ın kanayan yarası. Bu konuyla ilgili sürekli valimizin de girişimleriyle hayırseverleri eğitim için ek derslikler yapmaya teşvik ediyoruz. Böyle bir süreçte İl Özel İdaresi olarak her yıl bütçemizin yüzde 20'lik bir kısmını doğrudan eğitime ayırıyoruz.

Bütçeden aslan payını eğitime ayırıyoruz. Geçen yıl eğitime ayırmış olduğumuz kaynak 8 milyon 390 bin liraydı. Ayrıca bu yıl ek bütçe yaparken hazırladığımız taslakta daha önceki yıllardan gelir fazlalığından dolayı yaklaşık 18 milyon liralık bir ilave et bütçe yaptık. Bu ek bütçe içerisinde 11 milyon 700 bin liralık ilave kaynağı eğitim kurumlarına aktardık. "

Güngör, Kahramanmaraş'ın derslik sorununu gidermek adına bir proje hazırladıklarını bu projede 150 derslik ve 1 lojman yapımının hedeflendiğini belirtti.

150 derslik ve 1 lojman yapımı için kaynaklarının 11 milyon 700 bin lira olduğunu, ihale şartlarından dolayı bu rakamın 12 milyon liraya çıktığını bildiren Güngör, "Bu kaynak İl Özel İdare'nin kendi zorunlu eğitim bütçesi dışında ayırmış olduğu bir kaynak. Ayrıca bu çalışmaların haricinde Milli Eğitim yatırım programı da devam ediyor" dedi.

Güngör, eğitime ayırdıkları bütçeyle gurur duyduklarını kaydetti

-"KÖY YATIRIMLARINDA 2005 YILI BİR MİLAT"-

Güngör, İl Özel İdaresi olarak KÖYDES çalışmalarında 2005 yılının bir milat olduğunu, bu yıldan sonra köylerde çok önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

2005 yılından sonra kırsal altyapı hizmetlerinde başta içme suyu olmak üzere yol ve kanalizasyon işlerine önemli ölçüde kaynak ayrıldığını ve bunlarla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Güngör, şöyle devam etti:

"2005 yılında 4 tane susuz köyümüz vardı bugün bir tane bile susuz köyümüz yok. 38 tane bağlı grup köyümüz vardı bunlarda suya kavuştu. Suyu yetersiz olan 68 köyümüz vardı bundan 58 tanesi çözüldü 5 tanesi çözüm aşamasında. 410 köyümüzü 470'e çıkartarak sulu hale getirdik. 498 bağlımızı 615'e çıkarttık. Bu içme suyu anlamında oldukça olumlu göstergeler. Bizim 5 bin 63 kilometre resmi yol ağımız var. Tüm yol ağımızın yüzde 30'ü asfalt kaplamadır. Yol ve Hizmetler Müdürlüğümüze ayırdığımız bütçe 6. 5 milyon lira civarında. Bununla bir çok köyümüzde de farklı çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. "

Toplantıya, Güngör'ün yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Koçak katıldı.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title